ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Τουρκία

Κιλιτσντάρογλου: Ζήσαμε την πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων χρόνων

Δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας ένας ολιγάρχης, είπε σε δήλωσή του με καταμέτρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων.

Στην πιο άδικη διαδικασία των τελευταίων ετών, είπε σε δήλωσή του ο ηττημένος των εκλογών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής.

Πέσαμε στην κυριαρχία του ενός, του ολιγάρχη, είπε για τον νικητή Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι δεν θα δαμάσει τη βούλησή μας.

Στην παρέμβαση του ο ηγέτης της συμμαχίας της αντιπολίτευσης είπε ότι δεν μπορούσε να μένει άπραγος «όσο σας καταπατούσαν τα δικαιώματα». Πρόσθεσε ότι «δεν θα επέτρεπα να χρεώνεται ο εργαζόμενος και να δεινοπαθεί ο αγρότης».

«Δεν άντεχα να είναι άδειο το ψυγείο του λαού», είπε ενώ τόνισε ότι «Πάντα αγωνιζόμουν για το δίκαιο και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό».

Θέλω να ζητήσω από όλους -από τα παιδιά και την οικογένειά σας- και από τους εργαζόμενους τον δημοκρατικό αγώνα. Ζήσαμε την πιο αδική διαδικασία των τελευταίων ετών, πήγαμε στην κυριαρχία του ενός, του ολιγάρχη. Δεν θα θα δαμάσει τη βούλησή μας», είπε.

Επιπλέον ευχαρίστησε «όλους τους αγωνιστές, όσους υπερασπίστηκαν τις κάλπες, αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες των εκλογών».

Σε αυτές τις εκλογές, συνέχισε, «ο λαός εξέφρασε την βούληση να αλλάξει το αυταρχικό καθεστώς».

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, «συνεχίζει να αγωνίζεται σε κάθε μέτωπο μέχρι να έρθει η πραγματική δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.