ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα

Φτιάχνουμε Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα και τα απολαμβάνουμε σε μια διαφορετική. Βάζουμε και φρέσκια μυζήθρα.

Υλικά

Υλικά: 4-6

Για τα λαζάνια:
600 ml κατσικίσιο γάλα
3 αυγά ολόκληρα
1.500 γρ. ψιλό σιμιγδάλι και επιπλέον για το άνοιγμα του ζυμαρικού
15 γρ. αφρίνα
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κουτ. σούπας φρέσκια μυζήθρα ανά μερίδα, χοντροθρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο ανά μερίδα

Για τον λευκό καγιανά:
40 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 αυγά ανά μερίδα
30 γρ. κατσικίσιο γάλα ανά μερίδα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο πάνω από κάθε πιάτο (προαιρετικά)
αφρίνα
χοντροσπαμένο μαυροπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υγρά στοιχεία, ενώ σε μια άλλη σπάμε όλα τα αυγά, τα χτυπάμε ελαφρώς και τα προσθέτουμε στην μπασίνα με το γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι,ωστόσο το σιμιγδάλι και το αλεύρι τα ενσωματώνουμε σταδιακά. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη, αλλά χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Βήμα 2
Αφού την αφήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, τη χωρίζουμε σε ισόβαρα κομμάτια και την ανοίγουμε πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια που την έχουμε πασπαλίσει και με σιμιγδάλι.Ανοίγουμε το φύλλο μέτριο σε πάχος, μάλλον παχύ, και κόβουμε σε ακανόνιστες παχιές λωρίδες. Αν δεν χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη, μπορούμε να ανοίξουμε τα φύλλα και να τα στεγνώσουμε στον φούρνο, αποθηκεύοντάς τα για μελλοντική χρήση.

Βήμα 3
Για να βγει κρεμώδης η συνταγή, μαγειρεύουμε τα λαζάνια ανά 2 μερίδες το πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με μεγαλύτερη ποσότητα. Προσοχή, θέλει καλό τίναγμα από τα αλεύρια, πριν μπουν στο βραστό νερό.

Βήμα 4
Οπότε παίρνουμε περίπου 10 λωρίδες λαζάνια και τις βράζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο νερό ώστε να μη χρειάζεται σούρωμα, με αλάτι και 1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος. Σε 2΄ βρασμού είναι έτοιμα και πριν τα αδειάσουμε σε ένα ευρύχωρο και βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τη φρέσκια μυζήθρα και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τα λαζάνια μαζί με το ζουμί τους στο πιάτο.

Βήμα 5
Λευκός καγιανάς: Σε ένα άλλο τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μαρίζ για να γίνει ένας καγιανάς κρεμώδης. Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε και μια ομελέτα, όπως είναι το πρωτότυπο πιάτο. Τοποθετούμε πάνω στα λαζάνια τον καγιανά ή την ομελέτα, τρίβουμε λίγο ακόμα πιπέρι, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο προαιρετικά και απολαμβάνουμε το πιάτο ζεστό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Γιάννης Μπουροδήμος- Φωτογραφίες: STUDIO M- Συνταγή: Σταυριανή Ζερβακάκου

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.