ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΞΙ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης ΜΑΪ́ΟΥ…

Όπως σας υποσχέθηκα χθες μετά τα έξι πρώτα συμπεράσματα για τις εκλογές της 21ης Μαϊου σήμερα σας γράφω άλλα πέντε…

7) Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ακρίβεια και η οικονομία ήταν αυτά που απασχολούσαν τους ψηφοφόρους. Όμως η εκλογική μάχη δόθηκε για την απλή αναλογική, την προοδευτική διακυβέρνηση, ποιοι θα συμμετέχουν και τις διαδικασίες που θα επιτευχθεί, τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τα «πετσωμένα» μέσα ενημέρωσης, τους «Πάτσηδες, τους θανάτους από την πανδημία. Αντί να επιμένει μονότονα στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τους μισθούς και να προβάλλει τις προτάσεις του για το πως θα διορθώσει τα οικονομικά προβλήματα άπλωσε …τραχανά επί παντός του επιστητού. Αντί η κριτική του να είναι επικεντρωμένη στα δύο τρίτα -όχι τέσσερα- θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ πυροβολούσε αδιακρίτως και τις περισσότερες φορές με αρνητικό τρόπο. Έβλεπε το ποτήρι άδειο. Αντίθετα η ΝΔ είχε θετική ατζέντα και ήταν επικεντρωμένη στο «μισογεμάτο ποτήρι» που θέλει μια δεύτερη τετραετία για να το γεμίσει.

8) Η λεγόμενη δεξιά πολυκατοικία, με εξαίρεση τον Βελόπουλο ξέμεινε από ενοίκους. Αντίθετα ο Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για μια χούφτα ψήφους έμειναν εκτός Βουλής. Και μαζί με αυτούς και το κόμμα ΝΙΚΗ, που η εκλογική του βάση, λέγεται ότι ήταν θρησκευόμενοι ψηφοφόροι του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές βρίσκονταν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στη ΝΔ. Τα τρία αυτά κόμματα αθροίζουν περίπου 8,5% του εκλογικού σώματος. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στην περιοχή του 30% ο Τσίπρας θα έτριβε τα χέρια του αφού θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον το μισό τους ποσοστό στην δεύτερη και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογική αναμέτρηση με τον Μητσοτάκη. Τώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και χωρίς κυβερνητική προοπτική οι ψηφοφόροι μπορεί να επιλέξουν να δώσουν στα τρία αυτά μικρά κόμματα τις λίγες ψήφους που χρειάζονται για να μπουν στη Βουλή. Εάν μπουν στη Βουλή (και από πεντακομματική γίνει οκτακομματική) το 16% της αναντιπροσώπευτης ψήφους που κατεγράφη στις εκλογές της 21ης Μαΐου αυτομάτως θα πέσει στο μισό και πιο κάτω από το 8% ανεβάζοντας έτσι την αυτοδυναμία στο 38%. Η γενναιοδωρία στα τρία μικρά κόμματα εφόσον προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε μπορεί το 20% της Κουμουνδούρου να γίνει 18-19% και όχι 23-24%. Αν μάλιστα ανεβάσει ποσοστά το ΠΑΣΟΚ τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, η γεναιοδωρία μπορεί να προέλθει και από άλλα μικρότερα κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή ή τελικά οι ψηφοφόροι να προκρίνουν ότι είναι πιο σοβαρό να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίβαρο στην δεξιά παντοδυναμία παρά να μπουν η Ζωή, ο Βαρουφάκης και ο Νάτσιος στη Βουλή.

9) Το πως θα ανεβάσει το ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που (πρέπει να) απασχολεί τον Τσίπρα. Από τη στιγμή που δεν έχει άμεσο κυβερνητικό αφήγημα είναι δύσκολο. Η εκλογική του στρατηγική θα πρέπει να ισορροπήσει σε τρία ασταθή βάθρα. Το πρώτο, να «ρουφήξει» αυτός τα τρία μικρά κόμματα και όχι να «βυζάξουν» αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο, να περιορίσει όσο (και εάν) μπορεί το ιμπέριουμ του Μητσοτάκη. Να δυσκολέψει την επίτευξη της αυτοδυναμίας του πρέπει να είναι ο στόχος. Το τρίτο, να μην εγκλωβιστεί σε ένα πόλεμο φθοράς με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι η μελλοντική αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή η διαμάχη εξυπηρετεί πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την κυβέρνηση. Στην πολιτική ο δεύτερος αντιπαρατίθεται με τον πρώτο και όχι με τον τρίτο. Αν αμύνεσαι για να κρατήσεις τη δεύτερη θέση και δεν επιτίθεσαι για να διευρύνεις τα περιθώρια μελλοντικής επικράτησης επί του πρώτου έχεις χάσει το παιχνίδι. Η αξιωματική αντιπολίτευση (οφείλει να) κάνει μονομέτωπο αγώνα κι όχι διμέτωπο. Το μέτωπο είναι προς την κυβέρνηση και όχι στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μέχρι πρότινος θεωρούσες δυνάμει κυβερνητικούς εταίρους. Αντί να καταγγέλλεις τον Ανδρουλάκη και τον Κουτσούμπα που σε πολεμάνε -και είναι λογικό για να περιφρουρήσουν τη δύναμή τους- απευθύνεσαι στα δημοκρατικά και αντιδεξιά αισθήματα των προοδευτικών πολιτών και θέτεις τα εκλογικά διλήμματα για την πορεία της χώρας και της ανάγκης να υπάρχει ισχυρός έλεγχος στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με βάση το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου θα πρέπει μάλλον να θεωρείται δεδομένη. Βεβαίως, με τον Αντώναρο υποψήφιο δεν κάνεις αντιδεξιό αγώνα ούτε μπορείς να καλείς σε διάλογο τους πασόκους (και ιδιαίτερα τους παπανδρεϊκούς) με φόντο τα πολλά πρόσωπα του καραμανλισμό, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

10) Το εκλογικό αποτέλεσμα ισχυροποίησε τον Μητσοτάκη, τον Ανδρουλάκη και τον Κουτσούμπα στα κόμματά τους. Αντίθετα, η εκλογική καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως λογική συνέπεια και την αμφισβήτηση της ηγετικής επάρκειας του Τσίπρα. Θα ήταν όμως καταστροφικό, πολιτικά και εκλογικα, τόσο για τον Τσίπρα όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσει η λογική ότι ο Τσίπρας είναι αρχηγός υπό προθεσμία, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Καλύτερα να υπάρξει αλλαγή φρουράς τώρα παρά να λέγεται ότι το θέμα της ηγεσίας θα συζητηθεί την επομένη των εκλογών. Μόνον ηλίθιοι ή εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστήριζαν μια τέτοια ανοησία. Η πολιτική έχει και νίκες και ήττες. Και τα πάντα εξετάζονται μετά τις εκλογές. Δεν λες ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε αργότερα επειδή τώρα δεν μας φτάνει ο χρόνος ή δεν έχουμε καλύτερο/η από τον Τσίπρα. Αντί να φλυαρούν θα έπρεπε να υιοθετήσουν τα γαλλικά του Τζουμάκα στον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ: Silence.

11) Τελικά ούτε οι νέοι ούτε οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλειοψηφία και στις δύο αυτές κατηγορίες ήταν, με βάση την ανάλυση των exit polls η ΝΔ. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας περίμενε αυτούς για να ανατρέψει ή να περιορίσει τη διαφορά δείχνει ότι η γνώση του για την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Επίσης, αποδεικνύεται λάθος η στροφή προς το Κέντρο. Στην πλειοψηφία τους οι κεντρώοι προτίμησαν τον Μητσοτάκη, ενώ δεύτερη επιλογή τους ήταν το ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει περίπου το 12% των κεντρώων ψηφοφόρων. Βέβαια, τους μετριοπαθείς μεσοχωρίτες δεν μπορείς να τους κερδίσεις με τον Πολλάκη, τον Αντώναρο, τον Μιθριδάτη, την Φωτίου, τον Κατρούγκαλο και έχοντας τον Βαρουφάκη για κυβερνητική καβάντζα. Είναι προφανές ότι στην κοινωνία σημειώνονται αλλαγές και μετατοπίσεις τις οποίες η Κουμουνδούρου, σε αντίθεση με το Μαξίμου, δεν φαίνεται να έχει εισέτι κατανοήσει, με αποτέλεσμα ολόκληρη η Ελλάδα να βαφτεί γαλάζια. Να πέσουν ακόμη και η Κρήτη και η Δυτικά Ελλάδα, παραδοσιακά κάστρα της Προοδευτικής Παράταξης. Και να περάσουν στα χέρια της Δεξιάς οι λαϊκές και εργατικές περιφέρειες της Δυτικής Αθήνας και της Β’ Πειραιώς…

24 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA 22:42 26/05/2023

  ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ-ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ? ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! Ο ΑΔΩΝΙΣ,Ο ΠΛΕΥΡΗΣ,Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??
  ΘΕΩΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΡΙΒΗΣ!!!
  ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.

 2. No NAME 17:50 26/05/2023

  Βλέπω το πάθος μερικών συνομιλητών για το κόμμα το οποίο υποστηρίζουν να τους οδηγεί σε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούν, δηλαδή να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους.
  Δεν αντιλαμβανονται ότι όταν καταγγέλλουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα, τότε ο απλός πολίτης διαπιστώνει μέσα από τη καθημερινότητα του ότι δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα με αποτέλεσμα να γυρίζει τη πλάτη του σε αυτά τα επιχειρήματα. Το πολιτικό σου αντίπαλο δεν το βρίζεις, καταθέτεις τα δικά σου προτερήματα έναντι του αντιπάλου και θα αφήσεις το λαό να κρίνει. Δεν πιέζεις, και δεν εκβιάζει τον ψηφοφόρο να δεχτεί τις απόψεις σου. Αν το κάνεις τότε επιτυγχάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα και χάνεις με 20 μονάδες.

 3. FEMA 14:15 26/05/2023

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!!!

 4. οκ 13:19 26/05/2023

  μακάρι ο Τσίπρας να μείνει αρχηγός του σύριζα κι μετά τη νέα συντριβή τον Ιούνιο – θα γελοιοποιηθεί πλήρως!

  βασικά για τον σύριζα το πρόβλημα είναι διπλό – μένει ο τσίπρας, γελάει κι ο κάθε πικραμμένος, φεύγει ο τσίπρας διαλύεται το κόμμα μιαν ώρα νωρίτερα.

  δεν θα σας ευχηθούμε καλή τύχη αλλά καλή διάλυση/επιστροφή στο 3%

 5. FEMA 11:11 26/05/2023

  ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ»! ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑΣ! ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΚΙ ΕΞΗΝΤΑ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ ΙΚΑΝΟ ΗΓΕΤΗ! ΠΟΙΟΝ? ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΝΑΚΙ! ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΑ ΙΣΑ ΠΑΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
  ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ 32%. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ 19 ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ! Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΙ ΜΙΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!
  ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΗΝ 25η ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!

 6. Δεν είναι δυνατόν ή , αποδεκτό εμείς του ΠΑΣΟΚ – Κνημα Αψλαγής ,
  μέλη , φίλοι της βάσης και ψηφοφόροι του ,
  να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την επάνοδο της κ. Μιλένας Αποστολακη και την είσοδο της στην Ελληνική Βουλή με την σημαία ή,
  την θεωρεία του προοδευτισμού του επανερχόμενου στην Αξιωματική αντιπολίτευση προς την ΔΕΞΙΑ του Κυρ. Μητσοτάκη όπως διαγράφεται σαν καινούργια Διακυβερνησης στα επόμενα τέσσερα χρόνια !
  Όπως μας δηλώνει ο κ.Κατρίνης από τον Νομό της Ηλείας !
  (τον ακούω τώρα ακριβώς από την τηλεόραση του ΜΕΓΑ γράφοντας αυτό μου το σχόλιο) .
  Έχω υποχρέωση , θαρρώ , και πρέπει να υπογραμμίσω ότι θα είναι τεράστιο το λάθος μας :
  Na ξανά βγάλουμε εμείς οι Δημοκράτες Σσοσιαλιστές και ενεργοί πολίτες την Προδότρια και πολέμιο της διακυβέρνησις μας ( Εκείνης του 44 % ) που λάβαμε από τον Ελληνικό λαό πριν μας καταστρέψουν οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , Καϊλή και ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ !
  Πάρτε θέση φίλοι και φίλες λοιπόν , ώστε να επανέλθουμε σαν Αξιωματική Ανριπολίτευση Και να συντελεστούμε στην προοδευτική διαμόρφωση της κοινωνίας μας όπου ασθενεί αυτή από άτομα σαν τις κύριες αυτές που μας νέμονταν ….
  Με λογική κριτική και με αντιπροτάσεις για τα συμφέροντα των πολλών και όχι της Νοοτροπίας που έχει κάνει πρωταγωνίστρια την ΜΙΛΕΝΑ .
  ΕΙΠΑΜΕ .ότι αρχίζουμε τις αλλαγές μας από μας τους ίδιους !
  Όχι ΜΙΛΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ…..

 7. οκ 9:28 26/05/2023

  αμφιβάλλω αν ξέρουν οι συριζαίοι τι σημαίνει σύνδρομο της Στοκχόλμης, είπε μια μπαρούφα ο Ξυδάκης κι την αναπαράγουν ως επιχείρημα.

  μακάριοι οι συριζαίοι τω πνεύματι – κι τα χειρότερα έρχονται, θα είμαστε αμείλικτοι, μέχρι την οριστική διάλυση της συριζαυγής.

  επί 10 χρόνια υβρίζατε, προπυλακίζατε, απειλούσατε τους πάντες, συνεργαστήκατε με τον Καμμένο, τον Κασιδιάρη κι τον Κουφοντίνα για να προκαλέσετε χάος στη χώρα κι να την μετατρέψετε σε προκτετοράτο του Πούτιν κι του Μαδούρο.

  Ε Ε Ε Ε έρχεται το τέλος του τσίπρα κι του σύριζα

 8. Το μαγαζί τπυ ΣΥΡΙΖΑ βαράει διάλυση. Για λύπηση είναι ο Αλέξης Τσίπρας και όλα τα δήθεν προβεβλημένα στελέχη του. Η εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα ακριβώς. Ραντεβού στις 25 Ιουνίου και όχι Ιούνη λινάτσες της βρόμικης αριστεράς.

 9. Το μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ βαράει διάλυση. Τα θέλανε και τα πάθανε οι αριστεροί φασίστες. Τους έφαγε ο εγωισμός, η έπαρση και η αλαζονεία. Επικοινωνιακά η Πόπη Τσαπανίδου ήταν το απόλυτο μηδενικό. Στον Ξυδάκη μιας και του αρέσουν τα πούρα, την περασμένη Κυριακή οι Νεοδημοκράτες, τον κέρασαν όχι πούρα Αβάνας, αλλά φλεβάνας. Είκοσι εκατοστά το κάθε πούρο. Κερασμένα!

 10. ΚΟΣ ΚΟΣ 13:06 25/05/2023

  ΑΚΟΥ ΟΚ… ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΩ ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΕ…ΦΑΣΙΣΤΑ..ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΕ, ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ,
  ΟΠΩΣ ΕΣΥ…ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ
  ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ … ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ….ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ..

 11. οκ 9:46 25/05/2023

  τι έχει σχέση έχει η …τουρκοκρατία με την πανωλεθρία σύριζα, μόνο το μυαλό ενός απογοητευμένου σταλινικού θα μπορούσε να το σκεφτεί.

  κι τα χειρότερα έρχονται για τους κουφοντίνες με κοστούμι…

 12. …400 XΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ …ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…
  ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΚΧΟΛΜΗΣ …ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΑ .. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΚΤΡΑΠΩ ..
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…

 13. οκ 9:56 24/05/2023

  E E E Eρχεται το ΠΑΣΟΚ

  Φ Φ Φ Φ ΕΥΓΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 14. NO NAME 8:18 24/05/2023

  Στο ΠΑΣΟΚ μεγιστοποιούν τα εκλογικά αποτελέσματα με παραμορφωτικους φακούς . Αν αναλύσει κανείς την αύξηση του 3,5% σε συνάρτηση της απώλειας της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που ανήλθε στο 11%, μάλλον δεν πρέπει να πανηγυρίζουν. Φυσικά είναι θετικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι για πανυρισμους.
  Τώρα για τον Ανδρουλάκη αν μπορεί να χωρέσει στα παπούτσια του Ανδρέα με τα προσόντα που έχει, αμφιβάλλω. Άλλωστε τα δοκίμασε και ο έτερος καποδοκης με μεγάλη προσπάθεια μιμουμενος ακόμη και τη φωνή του, αλλά έπεσε στο γκρεμό.

 15. οκ 13:36 23/05/2023

  ο Μητσοτάκης είναι πράγματι case study για όποιον δεν είναι φανατικός συριζοτρόλ.

  όμως φοβάμαι ότι ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να τον μιμηθεί, με την καλή έννοια. Διότι δεν έχει γνώσεις σε βασικά ζητήματα, δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα κι δεν έχει διεθνείς επαφές.

  το ΠΑΣΟΚ πιθανόν να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση είτε τώρα είτε σε 6 μήνες αλλά θα υπολείπεται πολύ της ΝΔ

 16. Εδώ και 30 χρόνια έχω κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ανάληψη της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ από τον Ααρών Αβουρή (Κώστα Σημίτης), έκοψα κάθε γέφυρα με το κόμμα των καταχραστών και των πολιτικών απατεώνων που μας χρεοκόπησαν σαν χώρα. Οπότε για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, είμαι μόνιμα εχθρός του κέντρου και της αριστεράς, όπως αυτή εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές πάμε για την νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα αργήσει πολύ να ανέβει. Αν βγουν στην επιφάνεια και οι όχι καλές σχέσεις στοργής του Ανδρουλάκη με το ασθενές φύλλο, θα αργήσει και άλλο η νεκρανάσταση του κινήματος.

 17. NO NAME 10:42 23/05/2023

  Κύριε Φελέκη , σαν έφηβος κουμουνιστής, μετέπειτα Πασοκατζής ( όπως η πλειονότητα υμών) και μετέπειτα Συριζαίος , καλό θα ήταν να μην ασχολείστε με τον Αλέξη πλέον γιατί έχει ήδη αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια.
  Ο πυρήνας της νέας αντιπολοτεύεσης σχηματίζεται γιατί την εχει ανάγκη ο τόπος , αλλά καλό θα είναι να διαβάσουν και να αναλύσουν τον Μητσοτάκη ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για case study επιτυχούς πολιτικής επικράτησης διαχρονικά.

 18. οκ 9:57 23/05/2023

  είναι ενδεικτικό ότι ο σύριζα πρώτευσε μόνο στη Ροδόπη κι τις …φυλακές !

  στις β εκλογές θα τον συντρίψουμε οριστικά κι θα στείλουμε τον τραμπούκο Τσίπρα σπίτι του

 19. Κάνω γνωστό στον ιστότοπο αυτόν , εδώ και πολύ καιρό ότι δεν συμβιβάζομαι με όσες προσπάθειες γίνονται να γίνω φίλος πολιτικά με τους εχθρούς των εχθρών μου για κομματικούς λόγους .
  Προέχουν για μένα οι ιδέες , οι πεποιθήσεις το απτό παράδειγμα. Της καθημερινής μου πρακτικής και διαβίωσης. Σε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτευμα.
  Δεν γίνομαι ανεμόμυλος και ανεμοδείκτης κατά περίπτωση όπως άλλοι ,

 20. Τεράστια επικοινωνιακή ήττα της Πόπης Τσαπανίδου και του Κώστα Βαξεβάνη. Σκόνη τους έκανε ο Αμερικανοεβραίος εκλογολόγος και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σταν Γκρίνμπεργκ. Όλο το αρνητικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Υπάρχει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Όλγα Γετοβασίλη και η Έφη Αχτσιόγλου καραδοκούν για την θέση του φουκαρά Αλέξη Τσίπρα. Περαστικά Αλέξη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.