ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ANT1

Ν. Ανδρουλάκης: Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

O Nίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε με κάθετο τρόπο τη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ακόμη κι αν έχει 148-149 έδρες. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ. Το λέω ξεκάθαρα». Με τον τρόπο αυτό προσδιόρισε ως στόχο, να είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αξιόπιστη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι δεν υπάρχει πια για το ΠΑΣΟΚ η γραμμή που αποκλείει τον κ. Μητσοτάκη από τη θέση του πρωθυπουργού καθώς «ο λαός τον τίμησε και σεβόμαστε την θέλησή του», όπως είπε. Επισήμανε ότι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που θα ισχύσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ είναι 171 έδρες. «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;», διερωτήθηκε.

«Ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο» υπογράμμισε και υποστήριξε ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί επιχείρησε να περάσει την εντύπωση, «τρομοκρατώντας τον κόσμο», ότι «το ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να συνεργαστεί με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά 'εγκλήματα' μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος» ενώ υπογράμμισε τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, καλώντας και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα.

Ζήτησε τέλος να οργανωθεί ντιμπέϊτ για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εκλεγμένε από την βάση Αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ — Κίνημα Αλλαγής ,
  αγαπητέ Σύντροφε Νίκο Ανδρουλάκη,
  σαν μέλος Της βάσης της προοδευτική
  γραμμής του κόμματος μας ,
  σου προτείνω να ξεκαθαρίσεις την υποστήριξη σου στην λίστα των υποψηφίων ανδρών και γυναικών στην κατάργηση των Ατόμων που θα είναι στους Συνδιασμύς του κόμματος μας Την 25η Ιουνίου του 2923.
  Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη που στο παρελθόν εχει προδώσει τους αγώνες και την πορεία του κόμματος μας μαζί μετον Βαγγέλη Βενιζελο
  δεν έχουν θέση , (Δεν θα πρέπει να έχουν ) Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής , όπως και η κυρία Καϊλή .
  Δεν θελουμε εμείς οι αγνοί Δημοκρατες/ Σοσιαλιστές , Οικολόγοι και υπεύθυνα Ενεργοί πολίτες την Μιλένα να μας ντροπιάζει !
  Υπάρχουν αλλά άτομα που μας κάνουν υπερήφανους ,,,,
  Όχι η κ. ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.