ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από την Χίο

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι φορολογικές επιλογές της ΝΔ υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς

Σε δηλώσεις του, κατά την περιοδεία του στη Χίο, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να στηρίξει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Χωρίς "έξυπνη" γεωργία, χωρίς επένδυση στην έρευνα και χωρίς καθετοποιημένη παραγωγή, που θα συμπεριλαμβάνει τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας», δήλωσε κατα την ξενάγησή του το μεσημέρι στο Κέντρο Έρευνας κι Εφαρμογών Μαστίχας, στη Χίο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί μαζί με τη μεταποίηση και τον τουρισμό να δώσει μια άλλη δυναμική στην ελληνική οικονομία, που δεν θα αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές, αλλά θα αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη συζήτηση για τα φορολογικά θέματα και τις θέσεις του κόμματός του.

« Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα.

Γιατί έχουμε αυτή τη θέση; Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες. Δεν μπορεί να μην το βλέπει ο κ. Μητσοτάκης, όταν -σύμφωνα τον ΟΟΣΑ - τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη. Όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι άδικοι φόροι που χτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Συγχρόνως 150 εισηγμένες εταιρείες - μεγάλες εταιρείες - έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους. Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Έχουμε άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mε αυτά κι ´αυτά ,
  Πρώην Πασόκοι και σοσιαλδημοκράτες Ψηφοφόροι που φοβηθήκατε την επαναφορά του
  Αλέξη Τσίπρα και των καρεκλοκινηγών του,
  που τον πλαισίωσαν στην διακυβέρνηση,του ή ,
  την θητεία του στην Αξιωματική Αντιπολίτευση στον Κυρ. Μητσοτάκη , τελείωσε !
  Ο κίνδυνος έχει περάσει.
  Ελάτε πάλι σπίτι σας . Το κλειδί της πόρτας είναι στην γλάστρα κ@ι μαζί μας περιμένουν Αγώνες για την πράσινη Ανάπτυξη κατήντησε Δικαιοσύνη στην χώρα μας .
  Το δίπολο ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ Ξέφτισε ,

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.