ΕΛΛΑΔΑ

Ονοματοδοσία του υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης σε αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Μιλτιάδη Έβερτ

Πέρασαν κιόλας 36 χρόνια από τις 31 Μαΐου του 1987, από τότε που ο πρώτος ελεύθερος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, ο «Αθήνα 9,84» «πέταξε» για πρώτη φορά στον αέρα της πόλης.

Με απόφαση του τότε δημάρχου της Αθήνας Μιλτιάδη Έβερτ, ο «Αθήνα 9,84» ήρθε για να μείνει στη ζωή μας, και η αρχή έγινε χωρίς επίσημη άδεια λειτουργίας, χωρίς πολιτικό χρώμα και παρεμβάσεις.

Αυτήν ακριβώς τη γενέθλια ημέρα επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για να τιμήσει τον εμπνευστή και δημιουργό, τον δήμαρχο και πολιτικό Μιλτιάδη Έβερτ.

Σήμερα, σε μια λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του υπερσύγχρονου αμφιθεάτρου της Τεχνόπολης, σε αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ».

«Η σημερινή μέρα άργησε», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι «είναι πραγματικά μεγάλη τιμή που σήμερα ο Δήμος Αθηναίων αναταποδίδει στον Μιλτιάδη Έβερτ λίγα από τα πολλά που τόσο γενναιόδωρα μάς προσέφερε. Πλημμύρισε σήμερα η Τεχνόπολη από αγάπη για τον Μιλτιάδη Έβερτ. Και νομίζω ότι ο ίδιος θα χαμογελούσε. Θα χαμογελούσε με το κοινό. Πολυποίκιλο και πολυσυλλεκτικό, με εύρος και με βάθος» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Για το έργο και την προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ, μίλησαν άνθρωποι που τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν μαζί του, τον ξεχώρισαν και τον αγάπησαν. Ο στενός συνεργάτης του Μανώλης Αναγνωστάκης, ο δημοσιογράφος και πρώτος γενικός διευθυντής στον «Αθήνα 9,84», Γιάννης Τζανετάκος, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, αντιδήμαρχος επί Μ. Έβερτ Λεωνίδας Κουρής, ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ και εκδότης της Real news Νίκος Χατζηνικολάου, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο βουλευτής Ροδόπης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ επί Μ. Έβερτ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, οι κόρες του αείμνηστου πολιτικού Αλεξία και Ιλεάνα Έβερτ, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής από τον χώρο της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κώστας Χατζηδάκης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη κά.

Ο Δήμος Αθηναίων και ο «Αθήνα 9.84», από σήμερα έως και την Τρίτη 6 Ιουνίου, παρουσιάζουν στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, μια πλούσια και σημαντική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ανέκδοτο φωτογραφικό, αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.