ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Παστίτσιο

Η Γιώτα Κουφαδάκη μας φτιάχνει το αγαπημένο φαγητό του εγγονού της, στην κλασική, αγαπημένη μας εκδοχή, δίνοντάς μας τις μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για την επιτυχία του.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για τον κιμά και τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια Νο2
λίγο βούτυρο + λίγο ε.π. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα φρέσκια ή σε κονσέρβα τον χειμώνα
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα, χλιαρό
2 αυγά, μόνο τον κρόκο, χτυπημένα
50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μισό τυρί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά, να αλλάξει χρώμα και να πιει τυχόν υγρά που θα βγάλει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό να μαλακώσει. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Προς το τέλος ανακατεύουμε μέσα και τον μαϊντανό.
Βήμα 2
Μπεσαμέλ: Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι χρώμα. Προσθέτουμε σε δόσεις το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μη σβολιάσει το μείγμα. Μόλις πάρει κρεμώδη υφή, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Περιμένουμε 2΄-3΄ να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, όλη την κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε δυνατά να ενωθούν. Ελέγχουμε για αλάτι.
Βήμα 3
Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και στρώνουμε πάνω τον κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 45΄ να ροδίσει η μπεσαμέλ. Προτού κόψουμε το αφήνουμε για 20΄ να ξεκουραστεί.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
e-ΕΦΚΑ
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...