ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο στους δημοκρατικούς πολίτες...

«Πλώρη» για ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση

Ευρύ προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, απευθύνουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το μήνυμα, που εκτιμούν ότι έστειλε η κάλπη της Κυριακής, για δημιουργία μίας «ισχυρής, αξιόπιστης, προοδευτικής δύναμης, η οποία θα περιφρουρήσει και θα υπερασπιστεί τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, καθώς και ένα σχέδιο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Τρία εικοσιτετράωρα μετά από το κλείσιμο της κάλπης, στην Χαριλάου Τρικούπη ‘διαβάζουν’ το αποτέλεσμα πιο νηφάλια και εκτιμούν ότι τέτοιου είδους χαρακτηριστικά «ισχυρής, αξιόπιστης, προοδευτικής» αντιπολίτευσης, είναι αυτά που έλειψαν από το ύφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία χρόνια όπως αυτή ασκείτο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν και τη νέα προεκλογική περίοδο με ταπεινότητα και ρεαλισμό, και όχι με αλαζονεία, ξορκίζοντας την τελευταία, που τους αποδίδεται κυρίως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφεύγουν πάντως να βάλουν όριο και ταβάνι στον στόχο τους, περιγράφοντας ως στόχο στην πορεία προς τις κάλπες το να ενώσουν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Ως προς τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θεωρούν ότι είχαν μία πολύ συγκεκριμένη άποψη στα πράγματα, η οποία, εκ του αποτελέσματος, αξιολογήθηκε πολύ θετικά στις κάλπες με την αύξηση των ποσοστών της Χαριλάου Τρικούπη. «Το μήνυμά μας ήταν για ένα πρόγραμμα πραγματικής αλλαγής απέναντι σε μοντέλα διακυβέρνησης που βλέπουν την πολιτική εξουσία ως ιδιοκτησία ή λάφυρο», λένε, κάνοντας λόγο για θετικό μήνυμα το οπίο επαναλαμβάνουν, και θέτοντας εκ νέου την προγραμματική τους ατζέντα επί τάπητος ενόψει δεύτερης κάλπης στις 25 Ιουνίου. 

«Οι πολίτες ό,τι κι αν ψήφησαν το 2019 έχουν κοινές αγωνίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις υψηλές τιμές στη στέγαση, τις αρρύθμιστες μορφές εργασίας, τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, τα ζητήματα στη Δημοκρατία μας», λένε, τονίζοντας ότι έχουν ρεαλιστικές και αξιόπιστες προτάσεις για όλα αυτά και επιμένοντας να μιλούν ...προγραμματικά. Πέραν του προγράμματος, όμως, που υποστηρίζουν ότι αποτελείται από ρεαλιστικές, αξιόπιστες και συνεπείς με το μεταρρυθμιστικό τους παρελθόν προτάσεις, στην Χαριλάου Τρικούπη ποντάρουν ακόμα στην ανανέωση που έχουν πετύχει, και η οποία επιβεβαιώθηκε και στις κάλπες, με πρόσωπα που δεν έχουν συμμετάσχει στην διαχείριση των κοινών της χώρας, κάνοντας λόγο για ένα ισχυρό, αισιόδοξο εκ μέρους τους μήνυμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.