ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Πρώτη εμπορική πτήση για το κινεζικό επιβατικό αεροσκάφος

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα C919 φιλοδοξεί να σπάσει την κυριαρχία σε αεροσκάφη μέσου μεγέθους που έχουν η Airbus και η Boeing.

Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρθενική του εμπορική πτήση.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε το C919 να απογειώνεται από τη Σαγκάη με προορισμό το Πεκίνο. Η πτήση, στην οποία επέβαιναν πάνω από 130 επιβάτες, ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την Commercial Aviation Corporation of China (Comac) με την ελπίδα να σπάσει την κυριαρχία των μεσαίου μεγέθους αεροσκαφών της Airbus και της Boeing.

Ωστόσο, το 164 θέσεων κινεζικό αεροσκάφος εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δυτικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων και των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η αεροπορική εταιρεία China Eastern Airline, που έχει και κρατική στήριξη, έχει παραγγείλει πέντε αεροσκάφη, αναφέρει το BBC.

Η Comac, η οποία σχεδιάζει να παραγάγει 150 αεροπλάνα ετησίως σε πέντε χρόνια, λέει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει περισσότερες από 1.200 παραγγελίες για το C919. Εμπειρογνώμονες, ωστόσο, λένε ότι οι περισσότερες από αυτές τις παραγγελίες πιστεύεται ότι απλώς είναι επιστολές προθέσεων από εγχώριους πελάτες.

Το C919 πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση το 2017.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.