ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ρωσία: Δύο drone προκάλεσαν έκρηξη σε κτίριο ρωσικού πετρελαιαγωγού

Επίθεση με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσε έκρηξη στην περιφέρεια Πσκοφ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία, από την οποία υπέστη ζημιές κτίριο της διοίκησης ρωσικού πετρελαιαγωγού, αναφέρει σήμερα σε νεώτερη ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Μιχαήλ Βεντέρνικοφ.

Αυτός δεν υπέδειξε την Ουκρανία. Ωστόσο προηγούμενες φορές η Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο για παρόμοια περιστατικά, κάποια από τα οποία προκάλεσαν βλάβη σε ανθρώπους και ιδιοκτησίες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά της με την Ουκρανία.

Το Κίεβο δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως εξαπόλυση επιθέσεων κατά στόχων εντός της Ρωσίας. Ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς να χαιρετίζουν την είδηση για επιτυχείς επιθέσεις με drones στο ρωσικό έδαφος.

Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την είδηση αυτή.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων "το κτίριο υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα επίθεσης από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη", σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Από την έκρηξη δεν υπάρχουν απώλειες και επιχειρησιακή ομάδα που θα καταλήξει στα τελικά πορίσματα εργάζεται στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Λιτβίνοβο, σε απόσταση κάτω των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ρωσίας με τη Λευκορωσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.