ΚΟΣΜΟΣ

Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν επίσης στις πόλεις της Κριμαίας Κερτς, Συμφερούπολη και Σεβαστούπολη

Σε περισσότερες από 20 πόλεις στη Ρωσία, οι Αρχές ανέβαλαν τις παρελάσεις για την 9η Μαΐου, Ημέρα της Νίκης

Τουλάχιστον σε 21 ρωσικές πόλεις δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στις 9 Μαΐου προς τιμήν της επετείου της Νίκης κατά του γερμανικού φασισμού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ιστότοπου Verstka.

Οι αρχές των πόλεων Κάλουγκα, Ριαζάν, Οριόλ, Σαράτοβ, της πόλης Γκούσεφ στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και των πόλεων Λιπέτσκ Γιελτς και Τιουμέν ακύρωσαν «για λόγους ασφαλείας» τις παρελάσεις της 9ης Μαΐου.

Επίσης δεν θα γίνουν παρελάσεις στις πόλεις Πσκοφ και Βελίκιε Λούκι. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μιχαήλ Μπεντέρνικοφ, στην περιοχή καταφθάνουν πολλοί στρατιωτικοί για αποκατάσταση, οι οποίοι «αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά» από τους άλλους τους ήχους των πυροτεχνημάτων, ενώ τα κονδύλια μπορούν να διατεθούν αντί για πυροτεχνήματα, «για τα πιο αναγκαία που χρειάζονται όσοι συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

Στην πόλη Κουρτσκ οι αρχές «λαμβάνοντας υπ όψιν την τρέχουσα κατάσταση» αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση, ενώ στο Μπέλγκοροντ «για να μην προκαλέσουμε τον εχθρό με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικού οπλισμού και στρατιωτών». Ο ιστότοπος Vertka επισημαίνει ότι οι αρχές της περιοχής Κρασνοντάρ δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ματαίωση των παρελάσεων στο Κρασνοντάρ και το Σότσι, αλλά δήλωσαν ότι εφέτος θα μπορεί να δει κανείς τα όπλα του στρατού μόνο στο Νοβοροσίσκ. Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπογκομάζ δήλωσε ότι εφέτος οι αρχές δεν θα μπορέσουν «να κάνουν μια γιορτή όπως θα ήθελαν».

Επίσης εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ακόμη και στις απομακρυσμένες από το μέτωπο πόλεις όπως Νιζνεβαρτόφσκ, Σουργκούτ και Χάντι-Μανσίισκε. Οι δήμαρχοι των εν λόγω πόλεων δηλώνουν ότι θέλουν να εκφράσουν «την αλληλεγγύη τους με τις άλλες περιοχές της χώρας».

Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν επίσης στις πόλεις της Κριμαίας Κερτς, Συμφερούπολη και Σεβαστούπολη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.