ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμφωνία διευθέτησης για τη Γιουβέντους αξίας 718.000 ευρώ χωρίς περαιτέρω αφαίρεση βαθμών

Οιιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα (30/5) ότι κατέληξαν σε συμφωνία διευθέτησης με τη Γιουβέντους σε μια υπόθεση που επικεντρώνεται σε εικαζόμενες παρατυπίες σχετικά με την πληρωμή των μισθών των παικτών από τον σύλλογο.
Με τη διευθέτηση αυτή, ο ιταλικός σύλλογος στοχεύει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις ποδοσφαιρικές αρχές πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν της Serie A, και να προσφέρει σαφήνεια για το μέλλον του, το οποίο έχει θολώσει από οικονομικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Γιουβέντους θα πληρώσει πρόστιμο 718.000 ευρώ και θα αποκηρύξει τυχόν προσφυγές σε τρέχουσες αθλητικές υποθέσεις.
Πάντως ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι δεν ήθελε να παραιτηθεί από το δικαίωμα έφεσης και ως εκ τούτου θα πάει σε δίκη στις 15 Ιουνίου.

Δεν θα αφαιρεθούν άλλοι βαθμοί για τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη χάσει 10 βαθμούς σε ξεχωριστή υπόθεση ποδοσφαίρου σχετικά με τις μεταγραφές παικτών του συλλόγου.

Οι μετοχές της Γιουβέντους που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Μίλαν αυξήθηκαν έως και 9,9% μετά την ανακοίνωση του διακανονισμού.

Με ένα ματς να έχει απομείνει, η συμφωνία αφήνει τη Γιουβέντους έβδομη στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A με 59 βαθμούς, επιτρέποντάς της να προκριθεί θεωρητικά για το Europa Conference League της επόμενης σεζόν και να εξακολουθεί να φιλοδοξεί για μια θέση στο πιο προσοδοφόρο Europa League.
Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να χάσει τη θέση της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω των κυρώσεων που θα μπορούσαν να επιβληθούν μετά από μια ξεχωριστή έρευνα από την UEFA, όπως ανέφεραν πολλές ιταλικές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.