ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητείται ενότητα και συσπείρωση ενόψει της επόμενης κάλπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνοντας αντίδοτο στο… πένθος και την εσωστρέφεια

Το στοίχημα της «λήξης του πένθους» ανέλαβε από χθες ο Αλέξης Τσίπρας και πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 30 μέρες ακριβώς έως ότου η δεύτερη κάλπη της 25ης Ιουνίου αποδείξει κατά πόσον η, τελούσα σε εύλογη βαριά εσωστρέφεια Κουμουνδούρου, κατάφερε να ανταποκριθεί στο χθεσινό κάλεσμα του αρχηγού.

Η λογική της λήξης του πένθους και του τέλους της εσωστρέφειας υπαγόρευσε, εξάλλου, και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει μόνο ο ίδιος και να μην αναλωθεί η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ομιλίες στελεχών που, εκ των πραγμάτων, θα πυροδοτούσαν εσωστρέφεια. Άλλωστε, το κλίμα είναι πολύ βαρύ και, στον απόηχο της ανοιχτής αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς, είναι σαφές ότι το κλίμα θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει, αν όλοι ανέβαιναν στο πόντιουμ και ο ένας μετά τον άλλο, ξεδίπλωναν τη σκέψη τους.

«Όλα μετά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, στην ομιλία του επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ των απόψεων όλων των στελεχών: να ικανοποιήσει όσους σιγοψιθυρίζουν ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, αναλαμβάνοντας «πρώτιστα» και μόνος την ευθύνη, αλλά και εκείνους που θέτουν ζητήματα στρατηγικής ή που ζητούν ανανέωση των προσώπων και των ψηφοδελτίων. Βεβαίως, προσώρας ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με το ποιες κινήσεις θα πρέπει να κάνει ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου. Ακούει τα πάντα και ζυγίζει όλα τα δεδομένα, ωστόσο έχει μία βεβαιότητα: ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανατρέψει το κλίμα εσωστρέφειας που εκπέμπει ως τώρα, τότε δεν έχει καμία τύχη στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Για τον λόγο αυτό, έχει διαμηνύσει προς όλους τους συνομιλητές του ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει τα πάντα, αλλά όλα μετά τις κάλπες της 25ης του Ιούνη. «Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για την τακτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε, για το πώς θα προβάλουμε το πρόγραμμά μας με τρόπο αποτελεσματικό, αλλά και το πώς θα απευθυνθούμε στους ψηφοφόρους που μας εγκατέλειψαν», λένε παράγοντες της Κουμουνδούρου που απηχούν τις απόψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προϊδεάζοντας και για κάτι ακόμη: ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αμείλικτος αν συνεχιστούν διάφορα στελέχη να ρίχνουν λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας…

Μηνύματα ενότητας

Πάντως, προσώρας αρκετά στελέχη εργάζονται για την ενότητα. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για παράδειγμα, επέλεξε -ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές- να μην απαντήσει στις βαριές κουβέντες που εξαπέλυσαν σε βάρος του η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς, ενώ Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης έσπευσαν να βγουν από το «κάδρο» των «δελφίνων» που διάφοροι φιλοτεχνούν υπονομεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο η Έφη Αχτσιόγλου, «απαιτείται σοβαρότητα από όλους» ήταν το μήνυμα Χαρίτση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.