ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

ΒEYOND: Ανοίγει η αυλαία της έκθεσης στις 24 Μαΐου

Η BEYOND, η μοναδική σύγχρονη πολυδιάστατη πλατφόρμα για την προώθηση καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Tech 4 People» και μια πλούσια και πολυδιάστατη ατζέντα, θέτει στο επίκεντρο τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον άνθρωπο, εξετάζοντας την αλληλεπίδραση, τις προκλήσεις και τα οφέλη που προκύπτουν από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι θεματικές συζητήσεις, οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων:

- Intelligent Solutions. Οι Έξυπνες Λύσεις αφορούν τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, που συντελούν στην εξεύρεση καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων στους καίριους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης κ.α.
- Sustainable Technology. Η αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων βιωσιμότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των πόρων και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθίσταται δυνατή με την αξιοποίηση της επιστημονικής τεχνογνωσίας και των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων στο πλαίσιο της Αειφόρου Τεχνολογίας.
- Disruptive Innovation. Η ενότητα διερευνά δυνατότητες των νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών να «διαταράξουν» τις παραδοσιακές βιομηχανίες και να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις που οδηγούν σε θετικές αλλαγές, προς όφελος των ανθρώπων και της κοινωνίας.
- Inclusive Future. Η δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα του συνεδρίου, στον οποίο θα συζητηθεί η χρήση της τεχνολογίας με τρόπο που να προάγει τη διαφορετικότητα, καθώς και την ενδυνάμωση ομάδων μέσω της κοινωνικής και οικονομικής τους ένταξης.

Στόχος της BEYOND είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη επιταχυντής και καταλύτης σημαντικών συνεργειών καθώς και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του θεσμικού και οικονομικού πλαισίου της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, η φετινή BEYOND αναπτύσσει ένα στρατηγικό πλάνο εξωστρέφειας, εγκαινιάζοντας μία σειρά συνεργασιών με διεθνείς φορείς υψηλού κύρους με σκοπό την ενίσχυση των Επενδύσεων, της Δημιουργικής Οικονομίας, της διαμόρφωσης Περιφερειακής Ψηφιακής Ανάπτυξης και της Ευφυούς Γεωργίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το ΕΒΑΝ (European Business Angels Network), ο Πανευρωπαϊκός εκπρόσωπος των επενδυτών πρώιμου σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Συνέδριο στην Ελλάδα, φέρνοντας στη χώρα μας περισσότερους από 300 επενδυτές και 50 startups από το εξωτερικό. Το Συνέδριο, η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη διεθνής εκδήλωση επενδυτικών αγγέλων της Ευρώπης, περιλαμβάνει σεμινάρια, συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης και κεντρικές ομιλίες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Enterprise Greece και το EBAN, σε συνεργασία με το HeBAN και με την υποστήριξη της BEYOND

Η διαρκώς ανοδική πορεία των Πολιτιστικών Βιομηχανιών και η καθοριστική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζονται μέσω του προγράμματος BRIGHT του Creative Business Network. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός διερευνά και αναδεικνύει τα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει η επονομαζόμενη Δημιουργική Οικονομία στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα (δημιουργία θέσεων εργασίας, αύξηση εισοδήματος) και την αναζωογόνηση των πόλεων, καθώς και στη διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το πρόγραμμα αποτελείται από θεματικές συζητήσεις, σεμινάρια και ομιλίες εκπροσώπων διεθνών πολιτιστικών οργανισμών.

Η πολιτική διάσταση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού βρίσκεται στο επίκεντρο του νεοσύστατου οργανισμού South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Industry Disruptors Game Changers και την BEYOND. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω της προώθησης καινοτόμων στρατηγικών και πολιτικών για την ψηφιακή και ενεργειακή διασύνδεση, και της δημιουργίας βέλτιστου περιβάλλοντος με σκοπό την τόνωση των διασυνοριακών επενδύσεων. Το συνέδριο έχει τίτλο «Paving the way to a Regional Digital Compact» και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου, με τη συμμετοχή ηγετικών κυβερνητικών στελεχών, φορέων χάραξης πολιτικής, επιχειρηματιών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αγροτεχνολογία, την Καινοτομία και την Ευφυή Γεωργία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της BEYOND μέσα από μια σειρά ομιλιών και σεμιναρίων. Η διοργάνωση Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Technology) επιστρέφει και φέτος δυναμικά, ενώ θα σημαντικοί διεθνείς φορείς του κλάδου της Αγροδιατροφής, όπως το Global Agripreneur Summit και η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, θα διοργανώσουν ημερίδες.

Στο πλαίσιο της BEYOND θα πραγματοποιηθεί το 10o Technology Forum, με τίτλο «Spotlight on Israel», ενώ θα λάβουν χώρα σεμινάρια διοργανωμένα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Το I4byDesign θα διοργανώσει σεμινάριο Robotics, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της BEYOND, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr στο Pavilion 12 και να εξερευνήσουν ευκαιρίες εργασίας.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αγροτεχνολογία, την Καινοτομία και την Ευφυή Γεωργία θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της BEYOND μέσα από μια σειρά ομιλιών και σεμιναρίων. To EIT Food (European Institute of Technology) διοργανώνει σε συνεργασία με το Future Agro Challenge (FAC) και τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO - Agrination Cup), ημερίδα με θέμα "Harvesting Innovation: Exploring the Future of Agri-Food". Οι Industry Disruptors Game Changers έχουν αναλάβει τον συντονισμό της ημερίδας και της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσο Τζήκα: «Το όραμά μας για την BEYOND είναι να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας, της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε χαρούμενοι γιατί το όραμα έχει αρχίσει να υλοποιείται, και ταυτόχρονα να συμπεριλαμβάνει ενεργά τους ανθρώπους του οικοσυστήματος της τεχνολογίας, τους ερευνητές, τις επιχειρήσεις, τις καινοτόμες start-up. Πιστεύουμε ότι η BEYOND θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να γίνει ένας σημαντικός ευρωπαϊκός κόμβος των ψηφιακών τεχνολογιών και της έρευνας».

Ο Managing Director της Be Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους, είπε σχετικά: «Στην BEYOND 2023, επισκέπτες από 30 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την παρουσία σημαντικών νεοφυών επιχειρήσεων, ενδιαφερόμενων και επενδυτών. Πρόκειται για μια εμπορική τεχνολογική έκθεση διεθνούς βεληνεκούς, που παρουσιάζει τις πιο παραγωγικές λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών, και προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξελίξουν την επιχειρηματική τους εξωστρέφεια».

Ο συν-ιδρυτής των Industry Disruptors - Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, δήλωσε σχετικά: Η BEYOND επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μεγαλώνει και εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς τεχνολογίας και καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Φέτος κεντρικές θεματικές είναι η τεχνολογία σε συνάρτηση με τον άνθρωπο και ο ρόλος της Tεχνητής Nοημοσύνης. Η BEYOND έχει εδραιωθεί πλέον σε μια διεθνή πλατφόρμα και φέτος αυξάνει ακόμα περισσότερη τη δυναμική της φέρνοντας μέσω του “ Leadership Dialogue” πολιτικούς και σημαντικά στελέχη από όλες τις βαλκανικές χώρες, δημιουργώντας ένα Forum δυναμικών συζητήσεων.
Η Mytilineos Energy & Metals και η Intracom Telecom θα είναι φέτος Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης. Χορηγοί θα είναι η Info Quest Technologies και η Cisco Partner, ενώ υποστηρικτές θα είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, η Samsung, η Dell Technologies, η Infoteam Software, η Advanced Integrated Communication Ltd, η Diversity Charter και η Περιφέρεια Αττικής.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ - HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Τουρισμού, και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.