ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Αύξηση 4,8% τον Μάιο σημείωσαν οι πωλήσεις των επαναφορτιζόμενων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων. Το συνολικό μερίδιο αγοράς ήταν 47,4% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον περσινό Μάιο, καταγράφοντας συνολική πτώση -4,5%. Αρνητικό ήταν και το πρόσημο για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα τα οποία μείωσαν και αυτά το ποσοστό τους κατά 2,7% καταλαμβάνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 10,6%.

Από την άλλη, ισχυρή αύξηση των πωλήσεων σημείωσαν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά τον προηγούμενο μήνα. Σημείωσαν αύξηση 4,8% καταλαμβάνοντας ποσοστό 11,1% επί του συνόλου των πωλήσεων. Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι πωλήσεις με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (+0,4%) και του υγραερίου (αμετάβλητο).

Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων για άλλον ένα μήνα παρέμεινε η κατηγορία Β καταγράφοντας συνολικές πωλήσεις 48,6%, με τα SUV της κατηγορίας να λαμβάνουν το 22,8%. Η αμέσως επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η C με συνολικές πωλήσεις 33,4% με τα SUV να καταλαμβάνουν το 22,4%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικές πωλήσεις 7,8% (2,5 τα SUV), σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.