ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το 41,7% των αναποφάσιστων, απαντά πως δεν ξέρει πότε θα αποφασίσει για την ψήφο του
Δημοσκόπηση MRB: Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι αναποφάσιστοι

Την ακτινογραφία των αναποφάσιστων περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Η μεγάλη πλειοψηφία της συγκεκριμένης μερίδας του εκλογικού σώματος (11,9% στην πρόθεση ψήφου του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη) απαντά πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα ψηφίσει. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι εκ των αναποφάσιστων απαντούν «κανένας» στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκέντρωνε 36,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,6%.
Τι λένε οι αναποφάσιστοι για τα ποσοστά των κομμάτων
Το 37,1% όσων δεν έχουν αποφασίσει, θεωρεί πως θα μειωθεί το ποσοστό της ΝΔ, το 20,7% πως θα αυξηθεί και το 20,1% πως θα μείνει στάσιμο.
Το 48,4% απαντά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το 19,7% πως θα μείνει στάσιμο και το 10,9% πως θα αυξηθεί.
Αντίστοιχα, το 39,2% απαντά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, το 24,9% πως θα αυξηθεί και το 16,2% πως θα παραμείνει στάσιμο.
Το 35,2% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΚΚΕ, το 25,4% πως θα μείνει στάσιμο και το 19,8% πως θα αυξηθεί.
Το 37,1% απαντά πως θα μειωθεί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, το 23,7% πως θα μείνει στάσιμο και το 18% πως θα αυξηθεί.
Το 38,1% εκτιμά πως η Πλεύση Ελευθερίας θα μπει στη Βουλή και το 28,9% εκτιμά πως δεν θα πιάσει το όριο του 3%.
Το 37,6% εκτιμά πως δεν θα μπει στη Βουλή το κόμμα Νίκη, ενώ το 22,4% εκτιμά πως θα πιάσει το όριο εισόδου.
Το 52% των αναποφάσιστων θεωρεί πως το ΜέΡΑ25 δεν θα μπει στη Βουλή και το 15,1% πως θα μπει.
Ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό
Από τους αναποφάσιστους, το 20,5% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 6% το Νίκο Ανδρουλάκη, το 4,8% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 0,8% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 49,1% απαντά «κανένας».
Πότε θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν – Τα συναισθήματα των αναποφάσιστων
Το 54,8% των αναποφάσιστων αισθάνεται απογοήτευση, το 32,9% φόβο, το 32,4% οργή, το 21,7% ελπίδα, το 12,6% σιγουριά και το 1,9% περηφάνεια.
Το 41,7% των αναποφάσιστων, απαντά πως δεν ξέρει πότε θα αποφασίσει για την ψήφο του, το 24,8% πως θα αποφασίσει έως την Παρασκευή πριν τις εκλογές, το 17% την Κυριακή πριν πάει να ψηφίσει και το 16,5% πως θα αποφασίσει στο παραβάν.
Το 56,9% απαντά πως είναι απίθανο να μην ψηφίσει, ενώ το 27,8% πως είναι αρκετά πιθανό. Τέλος, το 55,3% των αναποφάσιστων αξιολογεί αρνητικά το αποτέλεσμα των εκλογών και το 21,1% το αξιολογεί θετικά.

















e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...
Women Founders and Makers
Νέος Κύκλος του προγράμματος EQUALL της Τράπεζας Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την έναρξη των νέων κύκλων για τις δράσεις Women ...