ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκια μηχανικών βρίσκονται στην περιοχή

Μικρές οι ζημιές στην Αταλάντη από το σεισμό σύμφωνα με τους ελέγχους

Μία εκκλησία, ο ναός των Αγίων Ταξιαρχών, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καλαπόδι και τον Έξαρχο και μία κατοικία παλιά έχουν πάθει ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,8 Ριχτερ στην περιοχή της Αταλάντης χθες το μεσημέρι.

Ήδη μηχανικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών έχουν ελέγξει το σύνολο των οικοδομών στην ευρύτερη περιοχή και έχουν εντοπίσει κυρίως ρηγματώσεις σε παλιές κατοικίες τις οποίες και εξετάζουν, χωρίς όμως να εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σήμερα για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησε το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στον Έξαρχο της Λοκρίδας ενώ με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι πρόεδροι των κοινοτήτων δεν παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα σε κατοικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Τα κλιμάκια των μηχανικών που βρίσκονται στην περιοχή εξετάζουν ένα-ένα όλα τα σπίτια ενώ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Λοκρών παραμένουν σε επιφυλακή, συνιστούν ψυχραιμία και σημειώνουν ότι οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μακριά από σπίτια στα οποία παρατηρούν ρηγματώσεις και ορατές φθορές μέχρις ότου αυτά εξεταστούν από τους αρμόδιους και εξειδικευμένους μηχανικούς.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί ωστόσο δεν υπήρξε ακόμα κάποιος μεγάλος μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί, λέγοντας πως δεν συνδέεται με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.