ΚΟΣΜΟΣ

Κυρίαρχη ανησυχία για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομία

Στο 41% η δημοτικότητα του Μπάιντεν - Οι Αμερικανοί ανησυχούν για την οικονομία

Το ποσοστό δημοτικότητας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο 41%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της προεδρίας του, αλλά εμφανίζει μικρές διαφορές σε σχέση με την περίοδο πριν από την διαπραγμάτευση σε τεταμένο κλίμα με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές του Κογκρέσου με αφορμή το ομοσπονδιακό κυβερνητικό χρέος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε τέσσερις μέρες ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και έδειξε μια οριακή αύξηση στο ποσοστό δημοτικότητας του Μπάιντεν, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τις επιδόσεις του από τότε που ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.

Κυρίαρχη ανησυχία για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομία.

Περίπου 56% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία--σχεδόν όμοιο ποσοστό με εκείνο του Φεεβρουαρίου.

Αλλά η υποστήριξη δεν κατανέμεται όμοια και στα δύο πολιτικά κόμματα: περίπου το 73% των Δημοκρατικών στηρίζει την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας σε σύγκριση με το 44% των Ρεπουμπλικανών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.