ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο θύμα θερμοπληξίας

Χαλκίδα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς που δούλευε ο 46χρονος

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στη Χαλκίδα που φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος ο οποίος είναι το πρώτο πιθανό θύμα θερμοπληξίας στην Εύβοια.

Αν και αρχικά είχε δημοσιευτεί ότι ο 46χρονος ήταν ντελιβεράς, ο πατέρας του, μιλώντας στο evima.gr, το διέψευσε. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της εστίασης Βασίλης Ευθυμίου, που διευκρίνισε ότι ο άντρας δεν ασκούσε αυτό το επάγγελμα.

Κατά πληροφορίες, ο 46χρονος ήταν γνωστός στους καταστηματάρχες της Χαλκίδες για τους οποίους έκανε μικροδουλειές, ενώ λέγεται ότι δουλευε πολλές ώρες μέσα στον ήλιο ενάντια στην απαγόρευση του ωραρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορεί να αναλάβει η Επιθεώρηση Εργασίας, από τη στιγμή που δεν είχε σταθερή δουλειά.

Το θύμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Του έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πιθανή αιτία θανάτου είναι η «καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσκομίσθηκε στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, οι συγγενείς έκαναν κλήση στις 16:38 από περιοχή κοντά στο Λιμεναρχείο. Σε έξι λεπτά, το ασθενοφόρο πήγε στο σημείο του συμβάντος και παρέλαβε τον ασθενή, διακομίζοντάς τον άμεσα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται ότι θα δώσει η νεκροψία - νεκροτομή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.