ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα, παξιμάδια χαρουπιού και τσαλαφούτι

Φτιάχνουμε γευστική και θρεπτική σαλάτα από αμπελοφάσουλα με γλυκόξινο dressing για να συνοδεύσουμε το πιάτο μας στο καλοκαιρινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 6

500 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και πλυμένα
2-3 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 φυλλαράκια δυόσμο
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
3/4 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι, προαιρετικά
6-8 παξιμαδάκια χαρουπιού
2 κουτ. σούπας τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα αμπελοφάσουλα μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και αμέσως τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 5’.

Βήμα 2
Ετοιμάζουμε το dressing σε μπολάκι ανακατεύοντας το βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον δυόσμο. Κατόπιν στραγγίζουμε πολύ καλά τα φασολάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το μισό σουσάμι, περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπας από το dressing, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3
Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τα παξιμάδια, το τσαλαφούτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο dressing. Η σαλάτα σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή ελαφρώς δροσερή.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.