ΚΟΣΜΟΣ

Τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν: Προανήγγειλε νέες αλλαγές στο τουρκικό Σύνταγμα

Με το άνοιγμα της Εθνοσυνέλευσής μας, θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο έθνος μας, ιδιαίτερα για τη μαντίλα και την προστασία της οικογένειας, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι οι νέες αλλαγές στο Σύνταγμα ήταν μία από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης που εξελέγη τον περασμένο Μάιο.

Το τρέχον τουρκικό Σύνταγμα, που συντάχθηκε έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, έχει μέχρι στιγμής υποστεί αρκετές τροποποιήσεις.

«Με το άνοιγμα της Εθνοσυνέλευσής μας, θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο έθνος μας, ιδιαίτερα για τη μαντίλα και την προστασία της οικογένειας. Στην 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας, θέλουμε να σώσουμε την Τουρκική Δημοκρατία από το Σύνταγμα του πραξικοπήματος και να τη συνδυάσουμε με ένα πολιτικό Σύνταγμα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Για την πορεία της οικονομίας ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεβντέτ Γιλμάζ ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί οδικό χάρτη για την τουρκική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.