ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε Τρίκαλα και Μεσσηνία

Καιρός: «Φθινόπωρο» έφεραν οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή - Άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα υπάρξουν νεφώσεις.

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές επικράτησαν το Σάββατο, με ορισμένες περιοχές να πλήττονται από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Eιδικότερα, προβλήματα καταγράφηκαν σε Τρίκαλα και Μεσσηνία με τα έντονα φαινόμενα να προκαλούν ζημιές και πτώσεις δέντρων. Την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και Αττική.

Ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από ενισχυμένους ανέμους χτύπησε τις περιοχές του Πλατάνου, του Ριζώματος του Αρδανίου και της Οιχαλίας στα Τρίκαλα. Οι δρόμοι των οικισμών μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr, κάτοικοι του χωριού Πλάτανος, περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής, αναφέρουν ότι το μπουρίνι προκάλεσε καταστροφές στις καλλιέργειες καπνού και στα αμπέλια. Επιπλέον, σκεπές σπιτιών και στέγες σταβλικών εγκαταστάσεων ξηλώθηκαν, ενώ δέντρα έσπασαν.

Από τη σφοδρότητα των ανέμων, τη θύελλα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και της χαλαζόπτωσης, κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν με αποτέλεσμα χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής τα προβλήματα αφορούν τα χωριά Πλάτανο, Χαϊδεμένη και Οιχαλία. Ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ ξεκινούν για το συντονισμό της διαδικασίας επίλυσης των προβλημάτων.

Κατά πληροφορίες του trikalaola.gr, φέρεται να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς πάρκο φωτοβολταϊκών, ενώ ακόμη τρεις κτηνοτροφικές μονάδες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.