25/08/2023@16:55
Σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο και μάνγκο
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ρεβίθια, αβοκάντο και μάνγκο.
Υλικά
440 γρ. ρεβίθια
1 μοσχολέμονο, ξύσμα + χυμός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό του μοσχολέμονου, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο, το μάνγκο, τα ρεβίθια και τον κόλιανδρο.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακινούμε το μπολ να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες χάρη στην κινόα, που θα λατρέψετε. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':68787,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 350γρ. κινόα ή πλιγούρι 700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
Μία εξαιρετική συνταγή για ρεβίθια με λάχανο και σάλτσα γιαουρτιού. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':68787,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':69035,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Για τα ρεβίθια: 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με τόνο και ρεβίθια. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':68787,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 1/4 φλ ελαιόλαδο 2 κ.σ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και κινόα. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':68787,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 1/3 κούπας κινόα 1 μέτρια γλυκοπατάτα 1 ½ κούπα ρεβίθια μαγειρεμένα, στραγγισμένα 1 κ.σ. τζίντζερ, πολτοποιημένο 1
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με κουσκούς, πικάντικα ρεβίθια και ρόδι. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':68787,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 2 φλ κουσκούς 100 γρ αμύγδαλο φιλέ 400 γρ ρεβίθια,
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Τι πιο νόστιμο από μια ψητή τσιπούρα! Η συνταγή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και πιο… εξωτική με τη ρυζοσαλάτα με μάνγκο. (function() { var w=window, d=document; if