ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα ομάδα 31 ατόμων από την Κύπρο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Σημαντικά βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Πάρνηθα - Διαχειρίσιμες οι διάσπαρτες εστίες στη Βοιωτία

Σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, καθώς οι άνεμοι έχουν πέσει, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της Πυροσβεστικής, που πλέον επικεντρώνονται σε ένα μικρό ενεργό μέτωπο νοτιοδυτικά στο Φρούριο της Φυλής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κάποιες αναζωπυρώσεις, οι οποίες όμως ήταν χαμηλότερης έντασης σε σχέση με αυτές που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης, και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνέχιζαν να επιχειρούν όλο το βράδυ.

Ειδικότερα στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι και η εικόνα της πυρκαγιάς στη Βοιωτία όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο που απασχολεί αυτή την στιγμή είναι στη Υλίκη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στο Στείρι, οι οποίες όμως φαίνεται να είναι διαχειρίσιμες.

Στην Ελλάδα ομάδα 31 ατόμων από την Κύπρο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Ομάδα που αποτελείται από 31 άτομα αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Στην αποστολή συμμετέχουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής 'Αμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Οπως ανέφερε νωρίς σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Twitter "αναχωρεί τώρα για την Ελλάδα η Κυπριακή αποστολή για υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιών μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών και ιδιαίτερα του υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κύπρου και της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 'Αννας Κουκκίδη - Προκοπίου. Η αποστολή αποτελείται από 31 άτομα (13 από Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, 13 από Πολιτική 'Αμυνα και 5 από Υπηρεσία Ασθενοφόρων).

Τους ευχόμαστε να είναι ασφαλείς και η υποστήριξη τους στους συναδέλφους μας στην Ελλαδα που αγωνίζονται εδώ και μέρες για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων να είναι όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική. Ο Αρχιπύραρχος Π.Υ κ. Ν. Λογγίνος και η Υπεύθυνη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ρ. Κωνσταντίνου ευχήθηκαν στην αποστολή Καλή επιτυχία".

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

- Περιφέρεια Αττικής

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.