ΚΟΣΜΟΣ

Διαβεβαίωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής

Στρατηγός Ζαλούζνι: Οι ουκρανικές δυνάμεις "έχουν την πρωτοβουλία" στο μέτωπο

Οι ουκρανικές δυνάμεις δημιουργούν τις συνθήκες για να προωθηθούν βήμα-βήμα και έχουν την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, διαβεβαίωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι.

Οι αμυντικές γραμμές είναι σταθερές και οι στρατιώτες αποκρούουν τις απόπειρες των Ρώσων να αντεπιτεθούν και να αποσπάσουν την προσοχή των Ουκρανών από άλλες περιοχές του μετώπου, ανέφερε ο Ζαλούζνι σε μια ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται και, βήμα-βήμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες δημιουργούν τις συνθήκες για να προωθηθούν. Η πρωτοβουλία είναι δική μας» ανέφερε εξάλλου ο στρατηγός σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Μίλι.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στις αρχές του καλοκαιριού, προσπαθώντας να ανακαταλάβει εδάφη που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Ρωσία, στα νότια και τα ανατολικά. Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί αρκετά χωριά στα νότια και μερικά εδάφη γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά. Το Κίεβο δεν έχει επιχειρήσει ακόμη μια μεγάλη επίθεση στις ρωσικές αμυντικές γραμμές. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις επικρίσεις ότι προχωρούν πολύ αργά, εξηγώντας ότι θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες απώλειες καθώς εξαπολύουν επιθέσεις σε καλά οχυρωμένες αμυντικές γραμμές και σε ναρκοθετημένα εδάφη.

Η Μόσχα λέει ότι η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε.

Η Χάνα Μαλιάρ, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να σταματήσει την προέλαση των Ουκρανών, οι οποίοι συνεχίζουν να κινούνται προς τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, δυο πόλεις στην Αζοφική Θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η ένταση των ρωσικών βομβαρδισμών στις ανατολικές περιοχές αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.