ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση

Τέρας του Λοχ Νες: Εκατοντάδες άνθρωποι στη Σκωτία ψάχνουν λύση στο μυστήριο

Πώς θα διεξαχθεί η επιχείρηση - Οι προσδοκίες και ο μύθος της Νέσι.

Τελικά υπάρχει το τέρας του Λοχ Νες; Το ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ημέρες και παραμένει ακόμη αναπάντητο.

Οι ερευνητές, πάντως, από τη μεριά τους θέλουν να βάλουν τέλος στο μυστήριο, συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη έρευνα επιφανειακών υδάτων από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε την περιοχή για ίχνη της διάσημης Νέσι το 1972.

O ενθουσιασμός στη Σκωτία είναι εμφανής: Εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στην καταγραφή ασυνήθιστων στοιχείων στο Λοχ Νες από σημεία στην ξηρά.

Σχεδόν 300, δε, άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την έρευνα που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο.

Οι ιστορίες και οι φήμες για το τέρας διακινούνται επί σειρά αιώνων, αλλά έχουν περάσει 90 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το μυστήριο της Νέσι.

Τον Απρίλιο του 1933, η διευθύντρια του ξενοδοχείου Drumnadrochit, Άλντι Μακέι, είχε πρώτη αναφέρει ότι παρατήρησε ένα πλάσμα που έμοιαζε με... φάλαινα.

Πώς θα γίνει η έρευνα

Η αναζήτηση στο μυστήριο θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες θερμότητας τραβώντας εναέριες φωτογραφίες, καθώς πιστεύεται ότι η παρατήρηση της θερμότητας από ψηλά θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό τυχόν περίεργων ανωμαλιών.

Ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανίχνευση ακουστικών σημάτων κάτω από το νερό, ακούγοντας τυχόν φωνές που μοιάζουν με αυτές της Νέσι, καθώς και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες στην έρευνα.

«Ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε»

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης».

«Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», σημείωσε.

Το Λοχ Νες δεν είναι μόνο η πιο γνωστή αλλά και η δεύτερη βαθύτερη λίμνη της Σκωτίας μετά την Λοχ Μοράρ στα Χάιλαντς. Φτάνει περίπου στα 745 πόδια στο βαθύτερο σημείο της.

Η λίμνη του Λοχ Νες είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας σε όγκο και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.