ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού

Η γαλλική κυβέρνηση ζητά κυρώσεις για ομοφοβικά συνθήματα στις εξέδρες του «Parc des Princes»

Η γαλλική κυβέρνηση ζητά να υπάρξουν κυρώσεις για ομοφοβικά συνθήματα, που ακούστηκαν αυτή την Κυριακή στο «Parc des Princes», στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μαρσέιγ (4-0).

«Είναι αδιανόητο να παραμένουμε κωφοί σε τέτοιες φωνές μίσους και ομοφοβίας στην κερκίδα. Ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό και το τι διακυβεύεται, πρέπει να πολεμηθούν ανελέητα από τους οπαδούς, όσους συμμετέχουν στον αγώνα, τις αρχές και την εξουσία», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουεντά-Καστερά, μέσω του κοινωνικού δικτύου X (πρώην Twitter).

Πρόσθεσε επίσης ότι για να διασφαλιστεί μια «σταθερή αντιμετώπιση» το θέμα έχει παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας.
Κάλεσε επίσης την Παρί Σεν Ζερμέν να «υποβάλει καταγγελία για να εντοπίσει τους δράστες και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ώστε να αποβληθούν από τα γήπεδα».

Η υπουργός υπενθύμισε ότι, χάρη σε νόμο που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο, «αφού το θέμα παραπεμφθεί στα δικαστήρια, οι απαγορεύσεις πρόσβασης στα γήπεδα για τέτοια σοβαρά εγκλήματα θα είναι συστηματικές. Το μήνυμά μας είναι σαφές: απόλυτη αντιπαράθεση απέναντι στο απαράδεκτο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.