ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από την επίσκεψη της στον Παλαμά, συνοδεία του Ν. Παπανδρέου και του Ν. Ανδρουλάκη

Η Ιράτσε Γκαρσία ζητά άμεσα μέτρα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των περιοχών που επλήγησαν στη Θεσσαλία

Μετά την επιστροφή της από επίσκεψη Θεσσαλία που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε Επιτρόπους, ζητώντας "έκτακτα και επείγοντα μέτρα" για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, η Ιράτσε Γκαρσία ταξίδεψε τη Δευτέρα στις περιοχές της Μεταμόρφωσης Παλαμά Καρδίτσας και στο Κεραμίδι Τρικάλων το οποίο είχε απομονωθεί για περισσότερο από 12 ημέρες.

"Ταξίδεψα προσωπικά στην περιοχή και συναντήθηκα με τους πληγέντες πολίτες, τις οικογένειές τους, τους αγρότες και τις τοπικές αρχές, οπότε επιτρέψτε μου να μεταφέρω την αγωνία τους και την έκκλησή τους για βοήθεια", αναφέρει η κα Γκαρσία στην επιστολή της. "Περισσότερα από 72.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, καταστρέφοντας σχεδόν το 23% της γεωργικής περιοχής της Ελλάδας".

Η επιστολή προσθέτει: "Περισσότερα από 100.000 ζώα εκτροφής έχουν σκοτωθεί (πρόβατα, αγελάδες, χοίροι). Καθώς δεκάδες χιλιάδες ζώα πνίγηκαν, το πλημμυρισμένο νερό θεωρείται τώρα τοξικό, αποτελώντας μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σοκαρίστηκα ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή μου, πως μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι αρχές δεν έχουν ακόμα παρέμβει για την αφαίρεση των νεκρών ζώων, δημιουργώντας τεράστιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την περιοχή με τη μόλυνση των υδροφόρου ορίζοντα".

Η επιστολή απευθύνθηκε επίσης και στους αρμόδιους Επιτρόπους: Γιόχανες Χαν, Νικολά Σμιτ, Ελίζα Φερρέιρα, Γιάνους Βογιεχόφσκι, Γιάνεζ Λενάρτσιτς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.