ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την Επέτειο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974

«Το λυτρωτικό και απελευθερωτικό για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα μήνυμα της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974 παραμένει πάντα επίκαιρο και αποτελεί το πλαίσιο των δημοκρατικών και σοσιαλιστικών αξιών και των αρχών μας για τους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, η ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Μιλούσε για την εξάρτησή μας από τις ξένες δυνάμεις και τις πολυεθνικές. Αλλά όχι μόνο. Μιλούσε και για τις εσωτερικές δομές εξάρτησης που μετέτρεπαν την Ελλάδα σε πελατειακό "ξέφραγο αμπέλι"»

«Πικρή η πείρα του ελληνικού λαού από τους κομματικούς μηχανισμούς που είχαν αντικαταστήσει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες με το ρουσφέτι και το παρασκήνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου οι απανωτές κρίσεις που ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν ρίζα σε αυτές τις εξαρτησιακές πελατειακές δομές που, όπως σημειώνει, «διαβρώνουν το κράτος, υπονομεύουν δημοκρατικούς θεσμούς και τη διαφάνεια, εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα που χωρίς αιδώ λεηλατούν τους πόρους του ελληνικού λαού αντί να επενδύουν στο ευρύτερο κοινό καλό. Από την υγεία, την παιδεία μέχρι και το πολύπαθο περιβάλλον».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απισημαίνει πώς η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη απαιτεί «κάθε εξουσία να πηγάζει από το Λαό, να εκφράζει το Λαό και να υπηρετεί το Λαό, πολιτικούς οργανισμούς αρχών, που να τους διακρίνει η ελεύθερη δημοκρατική έκφραση της βάσης, τον περιφερειακά αποκεντρωμένο κοινωνικό προγραμματισμό της οικονομίας, με αυτοδιαχείριση και συμμετοχή εργαζόμενων, τη διοικητική αποκέντρωση με ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Ας δώσουμε το παρόν δίνοντας αυτό το νόημα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί η 3η Σεπτέμβρη μας καλεί και σήμερα, να αγωνιστούμε για περισσότερη δημοκρατία για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Για τη ριζική, δημοκρατική, δίκαιη και συμμετοχική Αλλαγή της χώρας. Για να οδηγηθεί με αξιοπρέπεια ο Ελληνισμός σε ένα βιώσιμο μέλλον», καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Που σε βρήκαμε ρε μπαγλαμά και νενέκο Δημοσθένη Μπόγδη. Ας έμενες στην Αμερική να σε κανονίζουν οι αραπάδες.

 2. Σε έχουν σκοτώσει τα ίδια σου τα γραπτά εδώ και πολύ καιρό ,,,, !
  Κάθε σου σχόλιο και μια χαριστικη βολή στο κούφιο ναζιστικο,
  Ρατσιστικό και άδειο κεφάλι σου ,,,,
  που δεν δύναται να γεμίσει η
  Γριο-λεσβιακή σου διάλεκτος !

 3. Πάτησα πάνω στα σάλια σου και πήγα να σκοτωθώ. Άντε στα τσακίδια γελοίε Μπόγδη. Εξευτελισμένε, ρουφιάνε.

 4. Ανθρώπινο Ευεργέτη και Πολιτικό ηγέτη της παράταξης μας ονομάζουμε κάποιον και τον τιμούμε σαν τέτοιο ,
  όταν έχει να επιδείξει έργα , πράξεις , και συμβολισμούς με πολιτική γεμάτη δικαιοσύνη για πρόοδο της χώρας και της κοινωνίας μας …,
  Για την πλειονότητα Μάλιστα ή , το σύνολο ( ει δυνατόν ) των απλών πολιτών
  της Δημοκρατίας μας ,
  την οποία έχει ήδη Δευρύνει στην διάρκεια της θητείας του από τα διάφορα πόστα που την Υπηρέτησε !
  Εγώ λοιπόν, με τούτη την Ευκαιρία που μου παρουσιάζεται εδώ,
  δηλώνω ότι έχω να σας προτείνω τέτοιο πολιτικό που δεν έχει σταματήσει να Υπηρετεί
  τα ιδεώδη της Δημοκρατίας , της Δικαιοσύνης και της Προόδου για όλους τους λαους του κόσμου και φυσικά και για τον δικό μας :

  Όσοι τυχόν έχετε διαφορετική άποψη ,
  Δηλώστε μου , σας παρακαλώ ,
  Έναν πρώην πρωθυπουργό ,από την μεταπολίτευση και μετά που παρέμεινε
  ή, παραμένει τόσο ενεργός γιά τα κοινά μας συμφέροντα ,,,,,
  Οσο ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου !

 5. Ο πατέρας σου ο Ανδρέας Μικένικο Παπανδρέου, μας χρεοκόπησε και μας έδωσε βορά στους ξένους και κυρίως στους Αμερικάνους. Για αυτούς δούλεψε και αυτός και εσύ, αξιότιμε κύριε Τζέφρι Παπανδρέου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.