ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρίζει «μπαρούτι» στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δοκιμασία η συνοχή, πριν καν τις κάλπες

Σε δοκιμασία για την συνοχή του ΣυΡιζΑ εξελίσσεται η ενδιάμεση των δύο γύρων προεδρική εκλογή εβδομάδα, καθώς πλέον έχουν πάρει φωτιά τα τόπιοα, όλα τα αγκάθια έχουν τεθεί στο τραπέζι του εσωκομματικού – και κατ’ επέκταση του δημόσιου – διαλόγου, ενώ οι δύο υποψήφι βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης, τρεις και σήμερα πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία του ΣυΡιζΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αποφασίσει να φτάσει ως την κούρσα του τερματισμού προστατευμένος, χωρίς να εκτεθεί σε απρόβλεπτες δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Αντιθέτως, κάνει περιοδείες, εμφανίζει δραστηριότητα οιονεί αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και θέλει με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει την υποψηφιότητα και να εμπεδώσει το προβάδισμα του. Παραλλήλως, θέλει να ενισχύσει το προφίλ του νέου, καινούργιου και άφθαρτου, αποφεύγοντας να μπει σε αντιπαράθεση. Στον αντίποδα, η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται έτοιμη για όλα και κατά πληροφορίες, έχει επιλέξει το σκληρό πολιτικό ροκ έως και την ώρα της κάλπης.

Το γάντι

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από χθες το απόγευμα, με ειδικό βίντεο, πέταξε το γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ώστε να κρατήσει αποστάσεις από δημοσιεύματα, σενάρια και συκοφαντίες που την παρουσιάζουν σαν να έχει εξωθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πόρτα της εξόδου. Η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος προέβη και την κίνηση αυτή έπειτα από το σαφές νεύμα του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να επικαλείται κάνεις το όνομα του για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου. Έτσι ερμηνεύεται η χθεσινή διαρροή, μέσω άρθρου που έγραψε ο στενός συνεργάτης και πάλαι ποτέ λογογράφος του πρώην πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Η Έφη Αχτσιόγλου, λοιπόν, θα επιμένει να καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να κρατήσει αποστάσεις από την σχετική φημολογία ενώ ταυτοχρόνως θα συνεχίσει να τον προκαλεί – προσκαλεί σε ένα debate προκειμένου οι δυο τους να ξεδιπλώσουν τις απόψεις τους για όλα τα μείζονα θέματα. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρεί να καταδείξει τις ασάφειες και τα πολλά ερωτήματα που έχει αφήσει αναπάντητα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣυΡιζΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Fintel 10:34 20/09/2023

    Εκείνο το οποιο βλέπω εγώ ειναι μια ανησυχία απο πλευρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη…τι φοβούνται τα αστέρια της μη μεταπολιτικής που μας έφεραν με τη πολιτική τους σε αυτό το σημείο;;;προφανως χαλάει η σούπα…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.