ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο ενδιάμεσοι σταθμοί και τα πρώτα …παράπονα

Στόχος η προοδευτική κυβέρνηση μετά από τις επόμενες εθνικές κάλπες

Ένα σχέδιο, ένας στόχος, τρία στάδια …ακόμα. Ο λόγος για το σχέδιο που έχει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στον δρόμο προς την ανατροπή των συσχετισμών, την ‘αποκαθήλωση’ στις κάλπες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιλογή μίας προοδευτικής κυβέρνησης από τους πολίτες, στις επόμενες κιόλας εθνικές εκλογές, οπότε το πολιτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα γίνει κυβερνητικό σχέδιο για την χώρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη στο Ζάππειο, στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να αποτελέσει στις επόμενες εθνικές εκλογές την εναλλακτική που έχει ανάγκη ο τόπος, στέλνοντας στο …σπίτι του τον κ.Μητσοτάκη και σχηματίζοντας μία προοδευτική κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι την εγχώρια ολιγαρχία. Στο μεταξύ, θα έχουν μεσολαβήσει οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο πρόεδρος του κόμματος προεξοφλεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ενισχυμένο, μετά από το πρώτο βήμα, που έγινε κατά τον ίδιο στις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού και στις οποίες το κόμμα του αύξησε κατά 50% ήδη τα ποσοστά του. Επόμενος σταθμός, ασφαλώς, οι Ευρωεκλογές, όπου και πάλι αναμένει το κόμμα του να είναι περαιτέρω ενισχυμένο, οδηγώντας αυτή τη φορά και σε πολιτικά συμπεράσματα. Και αν στις Ευρωεκλογές, η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζεται να βάλει και δική της ατζέντα Ευρώπης, θα αναδείξει και τα εγχώρια διλήμματα. Θα τονίσει την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης, και θα βρει την ευκαιρία να εμπλουτίσει το δικό της αφήγημα, με το βλέμμα πλέον στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη μάλιστα, μελετώνται και …διορθωτικές κινήσεις στο επίπεδο της επικοινωνίας των προτάσεων αυτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που ουδέποτε σταμάτησαν να παράγονται, με την ομάδα στελεχών πέριξ του Νίκου Ανδρουλάκη να έχει πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει και πώς επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις η επικοινωνία, δίνοντας για πρώτη φορά τώρα σημασία και σε αυτήν, αν και όχι εις βάρος της πολιτικής ουσίας.
Και αυτό, διότι τα πρώτα …παράπονα έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται στο εσωτερικό του κόμματος, εν είδει κώδωνος κινδύνου. Για του λόγου το αληθές, δεν είναι λίγοι όσοι επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν καταφέρνει να επικοινωνεί τις προτάσεις, αλλά και τη δουλειά του, ούτε καν τις εκδηλώσεις ή την παρουσία του σε καίρια σημεία. Άλλοι πάλι, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, καλώντας ευρύτερα σε καλύτερη οργάνωση και πιο γρήγορα αντανακλαστικά, συγκρότηση ηγετικής ομάδας με σταθερό ρυθμό συνεδριάσεων και ενδελεχή μελέτη όσων γράφονται ή λέγονται στα ΜΜΕ, με καλύτερη λειτουργία των Τομέων και των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος, σύνδεση του τελευταίου με τη δουλειά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ.ο.κ. Πράγματα που αν και σε μία κρίση αυτοκριτικής, εκτιμούν ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει από καιρό, δεν είναι αργά να δρομολογηθούν ακόμα και τώρα. Ο χρόνος ως τις επόμενες εκλογές εξάλλου είναι πολύς, πλην όμως δεν θα πρέπει να …χαθεί!

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πολύ λίγος, πολύ ρηχός και εντελώς αναποτελεσματικός ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Στέφανο Κασελάκη. Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε να λεηλατήσει και το υπόλοιπο από το ΠΑΣΟΚ. Ανδρουλάκη τράβα για καμία ρακί καλύτερα. Εντελώς άχρηστος πολιτικός, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

  2. Επειδή δεν μπήκε ο Χαμπος στη Βουλή πρέπει να αλλάξουμε αρχηγό??????? Θεέ και κύριε…..

  3. O Χρόνος που χάνεται από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι γιιατί ο αρχηγός του , Νίκος Ανδρουλάκης
    Έχει “καβαλήσει το καλάμι “ και αυτός , κάνοντας συνεχώς σφάλματα …
    Καλώντας κοντά του άχρηστα μέλη ( βλέπε κ. Μιλένα Αποστολάκη και Αποβάλλοντας Πολίτημa στελέχη σαν τον χάρη Καστανίδη στην Θεσσαλονίκη !
    Είναι ίσως καιρός ν ´αλλάξουμε και μείς τον Αρχηγό μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.