ΕΛΛΑΔΑ

Οι καλλιέργειές τους έχουν βυθιστεί μέσα στο νερό και τη λάσπη

Τρίκαλα: Τέτοια καταστροφή δεν έχουμε ξαναζήσει, λένε οι κάτοικοι του δήμου Φαρκαδόνας

Δεκάδες άνθρωποι κοιτάζουν από ψηλά, από την Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων στο βάθος προς την περιοχή Κλοκοτός και Γεωργανάδες τα σπίτια τους να έχουν χαθεί στο νερό, και αγωνιούν για το μέλλον τους, καθώς οι καλλιέργειές τους έχουν βυθιστεί μέσα στο νερό και τη λάσπη.

Άλλοι συμπατριώτες τους έμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα, αν και μεταφέρθηκαν στο πρώην δημαρχείο του δήμου Οιχαλίας και στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας, για να ξεκουραστούν. Όπως σημειώνουν μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τέτοια καταστροφή δεν έχουν ξαναζήσει.

Δεν γνωρίζουμε πώς και σε ποια κατάσταση θα βρούμε το σπίτι μας, λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με δάκρυα στα μάτια, όταν υποχωρήσουν τα νερά, το οποίο με πολλούς κόπους και στερήσεις φτιάξαμε, αν θα υπάρχουν μέσα οι αναγκαίες οικοσυσκευές.

Αυτό είναι το σκηνικό στον δήμο Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ένας δήμος που γειτνιάζει με τον πολύπαθο δήμο Παλαμά, όπου κι αυτός μετρά τις πληγές του τις τελευταίες ώρες από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και στα Μεγάλα Καλύβια του δήμου Τρικκαίων αλλά και στον ορεινό όγκο της Π.Ε. Τρικάλων με τις πολλές και συχνές κατολισθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.