ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη…

Casus Belli το πρωτοσέλιδο του Documento για την Χαριλάου Τρικούπη

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προειδοποιούν στην Χαριλάου Τρικούπη στον απόηχο του χθεσινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento, που κατά τους ίδιους, υιοθετείται πλήρως, με καθυστέρηση ενός χρόνου, η επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών απέναντι στο παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι θα πράξουμε και σήμερα για όλες τις αθλιότητες», λένε, έξαλλοι από το χθεσινό δημοσίευμα. Διαβεβαιώνουν, εξάλλου, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ουδέποτε συναντήθηκε με αξιωματούχο της συγκεκριμένης κινεζικής εταιρείας, ενώ ως ευρωβουλευτής στο παρελθόν, έχει υπερψηφίσει σχετικά ψηφίσματα που αφορούν στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, καθώς και την αντίθεση του Κοινοβουλίου στην επικύρωση εμπορικής συμφωνίας με αυτή τη χώρα, λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε ευρωβουλευτές, εν αντιθέσει με όσα έπραξαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και ενίοτε και της ΝΔ.

Διερωτώμενοι αν είναι τυχαίο που το εν λόγω πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε δύο μέρες μετά από τη «συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη – Βελόπουλου να αλωθεί η ΑΔΑΕ», όπως χαρακτηριστικά λένε, πριν από την εξέταση της επιβολής προστίμου στην ΕΥΠ για τη μη προσκόμιση στοιχείων στην ανεξάρτητη αρχή, σχετικά με την παράνομη παρακολούξηση του κ.Ανδρουλάκη, σημειώνουν ότι δεν εκπλήσσονται, αφού όπως λένε, η αξιοπιστία τους ήταν και είναι στο ναδίρ. Περιγράφουν, εξάλλου, την εφημερίδα, ως τον κεντρικό βραχίονα της ‘μαύρης προπαγάνδας’ του ΣΥΡΙΖΑ, που προεξοφλούσε προεκλογικά ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συρόταν σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, επειδή τάχα ο πρόεδρός του είναι ‘πιασμένος’ ή  και ‘εκβιαζόμενος’.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, όμως, πηγαίνουν και ένα βήμα παραπέρα. «Οι κ.κ. Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν ‘βιτρίνα’ από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα, όμως μπροστά στα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής τους, επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας, που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ», λένε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιλούν για …απελπισία, και για αγωνιώδη προσπάθεια εκ μέρους τους να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Τόσο μεγάλη, που «δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και το παρακράτος τους», όπως λένε, καλώντας τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο της χώρας να απομονώσει φαινόμενα παρακμής της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που υπονομεύουν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή. Πρόκειται προφανώς για ένα casus belli για την Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη προσωπικά.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.