ΕΛΛΑΔΑ

Μίλησε στο Mega

Χάρης Δούκας: Η εκλογή μου δεν έχει κομματικό μήνυμα, ήταν μία αυτοδιοικητική μάχη

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές έδωσε στο Mega ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ήμουν σίγουρος ότι μπορεί να γίνει, είπε για την εκλογή του. «Με βοήθησε πολύ το ντιμπέιτ στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητας», αναγνώρισε.

«Είπα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (τον οποίο ευχαρίστησε για την στήριξη) ότι θα έφτιαχνα ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο», τόνισε - και ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιον η νίκη του έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. «Νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα», ανέφερε - και είπε ότι η εκλογή του δεν έχει κομματικό μήνυμα.

«Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά κι εγώ είμαι πια δήμαρχος Αθηναίων», επεσήμανε, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει και πάλι τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοικτή Πόλη», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν μία αυτοδιοικητική μάχη και ότι η υποψηφιότητά του έτυχε στήριξης από διάφορες πλευρές ακόμα και πριν από τον πρώτο γύρο.

Όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια στην πόλη, είπε ότι είναι πρώτο θέμα για τους πολίτες, ενώ για τις κάμερες είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ για το πού θα μπουν, ενώ τις χαρακτήρισε «επικουρικό μέσον».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ένταξης - για τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους και τους αστέγους.«Ασφάλεια με δημοκρατία και ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ρωτάμε τους πολίτες για όλα τα έργα», είπε όταν ρωτήθηκε για τον σταθμό Μετρό στα Εξάρχεια - και πρόσθεσε ότι εκτός από τον σταθμό, πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά έργα στην περιοχή.

«Είναι εικόνα αυτή στον Λόφο του Στρέφη με τα μπάζα;», αναρωτήθηκε - προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι λαμβάνονται υπ' όψη.

Όταν ρωτήθηκε για την πρώτη του προτεραιότητα μόλις αναλάβει τον δήμο Αθηναίων, μίλησε για τα έργα καθαρισμού των ρεμάτων, προκειμένου να μην κινδυνέψει η πόλη από πλημμύρες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σίγουρα τα Δημοτικά προγράμματα για την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση , την λειτουργικότητα των Υπηρεσιών των Δημοτών και της καθαριότητας τους θα αναδείξουν έναν πολύ χρήσιμο άνθρωπο που προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα στην κοινωνία μας.
    Κυρίως όμως κατά πάσα πιθανότητα, θα αναδείξουν έναν
    Ενεργό αινούργιο πολιτικό που πιθανότατα επίσης θα αναλάβει και τις δεσμεύσεις μας στην πρόοδο με δικαιοσύνη για όλους .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.