ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κατρίνης: Η αντιπολίτευση να ψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη

Να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη καλεί τα κόμματα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη» ανέφερε κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών Οδηγιών για τις μεταφορές.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «δεν μπορεί να επικρατήσει η άποψη των επικοινωνιακών συμβούλων του Πρωθυπουργού ότι οι νεκροί ξεχνιούνται μετά από ένα μήνα», καθώς « υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεχνούν» και «υπάρχουν κάποιοι που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και ζητούν δικαίωση, ζητούν δικαιοσύνη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟκ- ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις καταστροφές στην Θεσσαλία ανέφερε ότι «το Κράτος ευθύνης και δικαίου δεν είναι αυτό που κρύβεται, που είναι εξαφανισμένο όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης, αυτό που αναζητά δικαιολογίες, αυτό που συγκαλύπτει ευθύνες. Αυτό δεν είναι κράτος ευθύνης και δικαίου. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας που έχει αποτύχει».

Κατρίνης για εκλογή Δούκα και Κουρέτα: Οι πολίτες έστειλαν μήνυμα αποδοκιμάσιας της κυβερνητικής αλαζονείας

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως έδειξαν ότι «οι πολίτες αντιδρούν, η κοινωνία αφυπνίζεται» και ο δεύτερος γύρος «ανέδειξε πως υπάρχει η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνησης που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά και θα εκφράσει όλους τους Έλληνες».

Σχετικά με την εκλογή του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας, αλλά και του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πολλούς άλλους αιρετούς που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι πολίτες με αυτές τους τις επιλογές έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα που ήταν ταυτόχρονα και μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας της να προστατέψει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ο κ. Κατρίνης πρόσθεσε ότι «η δημοκρατική διέξοδος δε διαμορφώνεται με κραυγές, ευχολόγια, πρόχειρες, επιφανειακές και συνθηματολογικές προτάσεις, αλλά χρειάζονται σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, τη φορολογία, το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και την επιχειρηματικότητα, το διεθνή ρόλο της πατρίδας μας, την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία. Και όλες αυτές οι προτάσεις, αθροισμένες και ανανεωμένες, αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και διέξοδο για τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.