Ο συνδυασμός του χταποδιού με τα ρεβίθια δίνει ένα πεντανόστιμο και πρωτότυπο πιάτο.
Υλικά
1200 γρ. χταπόδι
3 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε καρέ
2 κ.σ. κόλιανδρος
4 σκελίδες σκόρδο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
4-5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
½ φλ. ελαιόλαδο
*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C.
Πλένουμε και τεμαχίζουμε το χταπόδι.
Τοποθετούμε το τεμαχισμένο χταπόδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και σιγοψήνουμε για 60 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 40-50 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος με το χταπόδι.
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια* και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό.
* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια
Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, ο ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα