ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Κασσελάκης: Η ποιότητα της Δημοκρατίας απειλείται από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας απειλείται καθημερινά από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, για μία δίκαιη ανάπτυξη κι όχι για τους λίγους. Για μια δίκαιη ανάπτυξη για τον λαό, κι όχι για τους λίγους και ισχυρούς. Για τα δικαιώματα των ασθενέστερων, των πιο αδύναμων, των αποκλεισμένων».

Ρώτησε ρητορικά: «υπάρχει ουσιαστική διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας; ή μήπως υπάρχει ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα απαράγραπτα δικαιώματα στην μόρφωση, στην υγεία, στην κατοικία, στην ποιότητα ζωής, στην ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα που περνά πλήττει τη Δημοκρατία και συρρικνώνει τα δικαιώματα. Οδηγεί την κοινωνία στο συμβιβασμό με μια μίζερη πραγματικότητα. Για ένα μέλλον με χαμηλές προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθως εξήγησε: «Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα όλων σε μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και Υγεία. Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην παιδεία. Στη μόρφωση. Δημοκρατία για εμάς είναι να μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου και να μπορείς να έχεις πρόσβαση στην κατοικία. Πού είναι σήμερα το δικαίωμα στη στέγαση; Με τα ενοίκια να εκτοξεύονται στα ουράνια, και να έχει από πάνω και το θράσος ο κ. Γεωργιάδης να μας λέει ότι αυτό είναι θετικό, γιατί ανεβαίνει η αξία των ακινήτων, και άρα αυξάνεται η περιουσία των ιδιοκτητών. Δημοκρατία είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αλλά ασφάλεια δεν είναι μόνο η αστυνόμευση. Ασφάλεια είναι να μη φοβούνται οι άνθρωποι να μπουν σε ένα τρένο για να ταξιδεύσουν. Να μη φοβούνται ότι τον χειμώνα θα πνίγονται και θα αποκλείονται, κι ότι το καλοκαίρι θα καίγονται. Μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το δήθεν επιτελικό κράτος του, εγγυάται κάτι τέτοιο; Γιατί εκεί έχουμε φτάσει δυστυχώς. Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και για τα στοιχειώδη πρέπει να αγωνιζόμαστε και να τα διεκδικούμε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.