ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ»

Αποχώρησε ο Πέτρος Κόκκαλης από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εξηγήσεις μετά την επιστολή του που αφορά στην αποχώρησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πέτρος Κόκκαλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα συμμετάσχει να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ο κ. Κόκκαλης είπε πως συζητά με κόσμο που έχει την έννοια για την κλιματική αλλαγή, εδώ και χρόνια. Ο Πέτρος Κόκκαλης, περιγράφοντας τον νέο φορέα τόνισε ότι «οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα».

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δικιά μου πολιτική κουλτούρα κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής αν θέλετε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Εχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», ανέφερε.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο βασικό υπήρχε που κράτησε δύο ώρες την καθυστέρηση στην Επιτροπή. Να σεβόμαστε λίγο τη διαδικασία (…) Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική», είπε.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω για το λόγο για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσω να επιτελώ την αποστολή για την ενίσχυση της κλιματικής δράσης και της επίτευξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα προσχωρήσει στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις του για την οικολογία και το περιβάλλον εντός της ευρωβουλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως έχει συζητήσει για τις σκέψεις του με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όπως είπε ο ίδιος αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη, ωστόσο η συζήτησή τους δεν περιχαρακώθηκε στο εάν θα έπρεπε να μείνει ο ίδιος στο κόμμα.

Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Υπενθιμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε μέσω επιστολής την αποχώρηση του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην επιστολή του αναφέρει πως «κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ» ενώ τονίζει πως θα παραμείνει πολιτικά ενεργός για «να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει».

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη:

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Τέρμα στα δίδραχμα » έλεγαν παλιά οι εισπράκτορες των λεωφορείων για να κατέβουν οι επιβάτες που δεν πήγαιναν μέχρι το τέλος της γραμμής, αλλά και δεν είχαν πληρώσει για ολόκληρη την διαδρομή .
    Το ίδιο ίσως επισημαίνει και ο Πέτρος Κόκκαλης εδώ ,
    θέλοντας να περισώσει ότι γίνεται από το ανέκδοτο που μας αφηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και το συνεχίζει με “καρτούνς “ ο επιτετραμένος του Κασσελάκης της Golman SACHS .
    Ουέ κι ´ Αλίμονο στην Ελληνική αριστερά όπως την κατάντησε ο ποτέ του εργασθείς στην κοινωνία ,
    καταπατητής της ελευθερίας και καταληψίας των σχολείων της πατριδας μας Τσίπρας .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.