ΕΛΛΑΔΑ

«Μέχρι τώρα είχαν μπει μεγάλα πρόστιμα σε εμπορικές αλυσίδες και τώρα πάμε και σε πολυεθνικές εταιρείες»

Χατζηδάκης για τα πρόστιμα σε Procter & Gamble και Unilever: Περνάμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για πρόστιμα επί τη βάση των προβλέψεων του νόμου, κι όχι φορολόγηση των κερδών, «προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία».

«Κάνουμε μία πολυεπίπεδη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και ελέγχους της ΔΙΜΕΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Μέχρι τώρα είχαν μπει μεγάλα πρόστιμα σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τώρα πάμε και σε πολυεθνικές εταιρείες» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε πως το υπουργείο διενεργεί έλεγχο για αθέμιτες πρακτικές των εταιρειών.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του ΥΠΟΙΚ είναι η διεύρυνση της χρήσης των POS, ηλεκτρονικά τιμολόγια, γενίκευση του myData μέσα στο 2024, καθώς και περιορισμό της κυκλοφορίας των μετρητών στις συναλλαγές.

«Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που ανακοινώσαμε έχουμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν υπάρχει νέος φόρος, υπάρχει αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Δεν αλλάζουμε τους φορολογικούς συντελεστές, λέμε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και επειδή το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόσημα κάτω του μισθού του», υπογράμμισε.

«Εφαρμόζουμε δίκαιη πολιτική. Δεν μπορούμε να ακούμε ''κάντε κάτι για τη φοροδιαφυγή'' κι όταν κάνουμε κάτι παρόμοιο με προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, να λέμε ''όχι, να εφαρμόσετε μόνο τα ηλεκτρονικά εργαλεία''» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαμήλωσε τους φορολογικούς συντελεστές και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ περιόρισε τον ΦΠΑ σε επιμέρους προϊόντα και υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.