ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή

Φάμελλος: Το ν/σ Κεραμέως νομοθετεί το ρουσφέτι

To νομοσχέδιο Κεραμέως νομοθετεί το ρουσφέτι είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ΕΥΠ, τις παρακολουθήσεις αλλά και τη στάση της χώρας στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς: «Ντροπή ο πρωθυπουργός να μην ακολουθεί ισορροπημένη στάση»

Ο κ. Φάμελλος ξεκίνησε αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το ψήφισμα. «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ. Για επανεκκίνηση συνομιλιών και επίλυση στη βάση των συνόρων του 1967. Τη διαχρονική θέση τη χώρα μας. Είναι ντροπή για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός να μην ακολουθεί ισορροπημένη στάση που έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να συναντά μόνο τον πρόεδρο του Ισραήλ. Να μην καταδικάζετε τον θάνατο αμάχων. Να απέχει η Ελλάδα από το ψήφισμα του ΟΗΕ. Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθήσουμε την ειρήνη και μόνο την ειρήνη, όχι μόνο να βασιζόμαστε στην πολιτική του δεδομένου συμμάχου».

Για τις παρακολουθήσεις

«Ήρθατε στη βουλή κ. Μητσοτάκη για να αλλάξετε λίγο την εικόνα της κυβέρνησης. Απομακρύνετε την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δεν ξέρω αν αυτή είναι η μεταρρύθμιση που έχετε στο μυαλό σας. Απειλείται ο αρχηγός μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια χώρα ευρωπαϊκή, όπως κατήγγειλε ο κ. Ράμμος.

Η κυβέρνηση με το ακροδεξιό δεκανίκι άλλαξε την σύνθεση στις ανεξάρτητες αρχές. 12 το βράδυ βγάλατε το ΦΕΚ. Σε αυτό είστε γρήγοροι.
Μας εκθέτετε κύριε Μητσοτάκη, μας δημιουργούν ανησυχίες οι καθυστερήσεις της δικαιοσύνης.

Και συνέχισε σε ότι αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων. «Δεν οφείλει η κυβέρνηση να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις. Θα απαντήσει κάποιος στους Έλληνες πολίτες αν υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας;».

«Θέλουμε ταχεία αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Αυτή η ειρωνεία και η υπεροψία είναι μία πρακτική του κ. Μητσοτάκη….να έχει την εξουσία για να μοιράζει στους κολλητούς του Μαξίμου τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι παρακολουθήσεις συνδέονται με όλο αυτό κύκλωμα εις βάρος της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα βέβαια πληθαίνουν τα φαινόμενα αυτοδιάψευσης της ΝΔ. Συνήθεια πλέον να ξεψηφίζετε ότι είχε η ίδια ψηφίσει. Το ίδιο κάνατε και στο νομοσχέδιο του τουρισμού την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αναιρέσατε δύο πολυδιαφημισμένες επιλογές της προηγούμενης Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Το ν/σ Κεραμέως νομιμοποιεί το ρουσφέτι»

Καταργήσατε την Επιτροπή του Ναυαγίου και τις «ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΕ» την εταιρεία που φτιάξατε. Το ίδιο κάνετε και τώρα - Αποκαθήλωση του προηγούμενο νόμου που εξυμνούσατε και διαφημίζατε.
Εμείς θέλουμε μία ισχυρή πολιτεία και αναπτυξιακό κράτος που να είναι σύγχρονο, ανθεκτικό και δίκαιο, δηλαδή να ακολουθεί τους κανόνες δικαίου και του ΑΣΕΠ. Ισχυρό στελεχωμένο ΑΣΕΠ.
Η ΝΔ τι θέλει; Σήμερα είναι 1η Νοεμβρίου, δυσυτυχώς δεν μποροούμε να ευχηθούμε καλό μήνα γιατί από σήμερα 2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες βγαίνουν στην ανεργία, ενώ υπάρχουν 3.600 κενά στο οργανόγραμμα του πυροσβεστικού σώματος. Δεν εργάζονται από σήμερα άρα ουσιαστικά είναι στον δρόμο, ενώ έχει 3.600 κενά η πυροσβεστική.

«Μιλάτε για αξιοκρατία, όταν δεν έχετε οργανόγραμμα στο υπουργείο κλιματικής κρίσης; Το ν.σ αυτό νομοθετεί τον κομματισμό στην δημόσια διοίκηση. Έρχεται η κα Κεραμέως και νομοθετεί ότι στο Δημόσιο θα επιλέγονται τα πρόσωπα με βάση επιτροπές με πλειοψηφία κυβερνητικά στελέχη. Το κατάλληλο στέλεχος της ΝΔ στην κατάλληλη θέση. Αυτό είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση. Αυτό το λέγαμε αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη…νομοθετεί το ρουσφέτι.

«Δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία κύριε Μητσοτάκη. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η αλλαγή όμως πρέπει να γίνει σε όλους τους τομείς. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ως σύριζα για μια γρήγορη επανεκκίνηση. Σίγουρα κύριε πρόεδρε ο κομματισμός και η αναξιοκρατία δεν μπορεί να είναι όνειρο της κοινωνίας. Κύριε Μητσοτάκη τα όνειρα της νεολαίας μας δεν μπορείτε να τα «φιμώσετε» τα φοβάστε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.