ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απούσα η Έφη Αχτσιόγλου από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού, παρά τη «χείρα φιλίας»

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ για το... «μνημονιακό μαξιλάρι»

Το κατά πόσον ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγείται σε αλλαγή τακτικής σε σχέση με την διαχείριση του εσωκομματικού ναρκοπεδίου που έχει σχηματιστεί στην Κουμουνδούρου ή απλώς ψάχνει προσχήματα για να βγει κερδισμένος στο blame game της «διάσπασης διαρκείας» που λαμβάνει χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος προσπαθούσε χθες όλη μέρα να  δείξει το πρώτο, δηλαδή ότι κάνει γαλαντόμες κινήσεις για την διασφάλιση της ενότητας, όπως με τη συνέντευξή του «στο πόδι» στον τηλεοπτικό σταθμό Μega. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε χείρα φιλίας στην Έφη Αχτσιόγλου, το Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, καλώντας τους να συνεργαστούν όλοι μαζί και να ενώσουν δυνάμεις προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναμπεί σε κυβερνητική τροχιά. Ωστόσο, όταν πριν μόλις τρεις ημέρες, ο ίδιος άνθρωπος εξήγγελλε λαοδικεία για διαγραφές αντιφρονούντων, μένει να φανεί κατά πόσο με Στέφανος Κασσελάκης όντως δεν θέλει να μείνει με τους σκληρούς υποστηρικτές του ή αν απλώς θέλει να χρεώσει στην ομάδα Αχτσιόγλου την περαιτέρω διάσπαση, αποσύνθεση και αποδιάρθρωση του κόμματος.

Κρίσιμη συνεδρίαση

Αυτό, εν πολλοίς, θα φανεί και σήμερα: η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στην οποία, ωστόσο, η Έφη Αχτσιόγλου δε θα δώσει το «παρών» -πράγμα ενδεικτικό της κατάστασης «εντός, εκτός και επί τα αυτά» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ίδια η υποψήφια πρόεδρος και οι υποστηρικτές της. Όπως και να έχει, ακόμη και απούσης της Έφης Αχτσιόγλου, μένει να φανεί κατά πόσον ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει αυτοκρατορική συμπεριφορά ή θα εμφανιστεί, για πρώτη φορά, προσηλωμένος στην ενότητα του κόμματος.

Βολές κατά... Τσίπρα

Πάντως, η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να χαρακτηρίσει χθες «την πλέον μνημονιακή πολιτική» το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε φωτιά στα τόπια: αφενός, διότι δεν νοείται χείρ φιλίας και συνεργασίας στα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου (Χαρίτσης, Αχτσιόγλου κ.α.) όταν ταυτοχρόνως... καταδικάζεται ένα εμβληματικό επίτευμα της τότε κυβέρνησης. Δεύτερον, διότι αρκετοί «είδαν» πίσω από τις δηλώσεις Κασσελάκη μία διάθεση «πατροκτονίας» σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εν λόγω απόφαση για το «μαξιλάρι» προφανώς δεν ήταν μία προσωπική επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά κεντρική κυβερνητική απόφαση...

Στα δύο η «Κασσελίστας»

Εν τω μεταξύ, μετά τα τραύματα που άφησε στον ΣΥΡΙΖΑ η Κ.Ε., η «τορπίλη» Κασσελάκη για δημοψήφισμα και η αποχώρηση της ομπρέλας, η διχοστασία μεταξύ των υποστηρικτών του νέου προέδρου έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο. Επί της ουσίας, η «κασσελακικοί» έχουν χωριστεί σε  δύο στρατόπεδα: από τη μία, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Τσίπρας εισηγούνται σκληρή γραμμή, διαγραφές και καρατομήσεις διαφωνούντων, προσπαθώντας να πείσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει αρχηγός μέσω των διαγραφών – μάλιστα, μια φράση που φοριέται πολύ στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, είναι ότι έχει μόνο να κερδίσει «αν κάνει ό,τι δεν τόλμησε ο Αλέξης Τσίπρας». Στον αντίποδα, Δώρα Αυγέρη, Νίκος Παππάς αλλά και τα ενδιάμεσα στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επιμένουν να λένε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να δείξει ενωτική διάθεση και να αποδείξει ότι μπορεί να συνθέσει. Το θέμα, βεβαίως, είναι ότι θα επιλέξει ο ίδιος το τέλος της μέρας, με δεδομένο ότι ως τώρα, οι επιλογές σε διλήμματα και πολιτικά σταυροδρόμια σίγουρα δεν είναι το δυνατό του χαρτί...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.