ΕΛΛΑΔΑ

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών οι Times: «Πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο»

Θέση υπέρ των διεκδικήσεων της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα παίρνουν οι βρετανικοί «The Times» σε σημερινό άρθρο στην έντυπη έκδοσή τους, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνέντευξή του στο BBC.

Μάλιστα, το βρετανικό μέσο είναι ξεκάθαρο στον τίτλο του, αναφέροντας χωρίς περιστροφές πως «τα ελγίνεια μάρμαρα πρέπει να εκτεθούν στον φυσικό τους βιότοπο». Το ίδιο τονίζει και στον επίλογο του άρθρου, τονίζοντας πως «το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να εκτιμήσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτά πρέπει να βρίσκονται μαζί, το ένα ανήκει στο άλλο και πρέπει να εκτίθενται στον φυσικό τους βιότοπο... Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα... Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία για ολόκληρο τον κόσμο».

«Ο χωρισμός των Μαρμάρων του Παρθενώνα μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου είναι σα να κόβεις τη Μόνα Λίζα στα δύο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον εύγλωττο πρωθυπουργό της Ελλάδας» γράφουν οι «Times» στο σχετικό άρθρο, προσθέτοντας: «Χθες γνωστοποιήσε τη θέση του στον Σερ Κιρ Στάρμερ, έναν πολιτικό που είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη δουλειά του Σίσυφου».

Στη συνέχεια, το άρθρο επικρίνει τη στάση που κρατάει για το θέμα ο Ρίσι Σούνακ, σημειώνοντας, με ένα βρετανικό ιδιωματισμό πως «θα καταλήξει να έχει χάσει τα λογικά του» (losing his own marbles).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.