ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο …ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, Ο «ΒΟΥΡΚΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΧΑΡΙΤΣΗ

«Η ζωή ένα ταξείδι», αυτό διαβάζει κάθε πρωί ο Αλέξης Τσίπρας όταν μπαίνει στο καινούργιο του γραφείο. Είναι η ταμπέλα που έχει απομείνει στο ισόγειο της πολυκατοικίας από ένα γραφείο real estate που διαφήμιζε ότι εκτός από την Ελλάδα μπορεί να σου βρει ακίνητο στην Μάλτα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο. Βλέπει επίσης και το σήμα κατατεθέν των αναρχικών, το κεφαλαίο άλφα σε κύκλο και δίπλα του την λέξη WAR, πόλεμος. Με τους αναρχικούς ο Τσίπρας δεν έχει σχέσεις ούτε με τον ιδεολογικό και κοινωνικό τους πόλεμο. Έχει όμως ο ίδιος τον δικό του πόλεμο να κάνει από τη στιγμή που αφενός συνειδητοποίησε, έστω και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Κασσελάκη, οδηγείται στην εξαέρωση. Και αφετέρου υπάρχει ο κίνδυνος, μετά την βέβαιη αποχώρηση και της λεγόμενης «ομάδας Αχτσιόγλου», ο ίδιος να κάθεται στα βουλευτικά έδρανα μαζί με την Θρασκιά, τον Πέτρο Παππά και τον ναύαρχο Αποστολάκη και να του υπενθυμίζουν τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις ο εξάδελφος του Γιώργος, η Θοδώρα Τσάκρη και ο Παύλος Πολλάκης. Κίνδυνο τον οποίον του επεσήμανε άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον και ήταν ένας από τους τρεις λόγους που ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει την αποχή από τα κομματικά δρώμενα και να ξεκινήσει κύκλο επαφών μήπως και καταφέρει, όπως θα του έλεγαν οι αδελφοί Κατσιμίχα, να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Ο επόμενος στίχος των Κατσιμιχαίων (συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’ έχετε) είναι ο δεύτερος λόγος που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να δει σε 48 ώρες τον Κασσελάκη, τον Σακελλαρίδη, τον Τεμπονέρα, τον Ηλιόπουλο και να συνομιλήσει και με αρκετούς άλλους. Ο Τσίπρας, μετά και τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατάλαβε ότι σχεδόν όλοι θέλουν να σκοτώσουν την παρακαταθήκη του. Και καλά η «Ομπρέλα». Πάντα ο Τσακαλώτος, ο Φίλης και οι άλλοι της αριστερής αντιπολίτευσης ασκούσαν κριτική στον αρχηγισμό και τη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά. Είναι όμως και ο διάδοχός του που θέλει να ξεμπερδέψει με τον Αλέξη, κι ας τον επικαλείται κάθε στιγμή, και το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι 600.000 ψήφοι που χάθηκαν στις εκλογές επειδή δεν είχαμε κυβερνητική πρόταση» ήταν το πρώτο καρφί. Ακολούθησε το σκίσιμο του καταστατικού με το «δημοψήφισμα για τις διαγραφές». Και στη συνέχεια ήλθε η ευθεία αμφισβήτηση της «εθνικής προσφοράς του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα», όπως έχει χαρακτηρίσει το «μαξιλάρι» των 37 δις ο Τσίπρας.

Κατόπιν τούτου ο Αλέξης αναγκάστηκε να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να δει τον Κασσελάκη. Μέχρι πρότινος συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού μετέδιδαν πως ο Αλέξης απέφευγε να βλέπει τον Κασσελάκη επειδή φοβόταν μήπως τον εκθέσει. «Ο Στέφανος είναι ικανός να υποστηρίζει ότι αυτά που λέει για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους του τα έχει πει ο Τσίπρας», λένε χαρακτηριστικά. Τώρα που «έσφιξαν τα γάλατα» και για τον Τσίπρα και την πολιτική του παρακαταθήκη δέχθηκε να τον δει, αλλά με τρόπο που να μην μπορεί ο διάδοχός του να αισθάνεται υπερήφανος. Ο αρχηγός πήγε στο γραφείο του προκατόχου του κι όχι το αντίστροφο, όπως θα επέβαλε ο σεβασμός στη νέα ηγεσία, και «το ραντεβού το ζήτησε ο Κασσελάκης» σύμφωνα με το γραφείο του Τσίπρα. Και επιπροσθέτως, του ζήτησε να μην παραβιάζει το καταστατικό, να φτιάξει πολιτικό κέντρο με όλες τις τάσεις, να ασχολείται με την ενότητα του κόμματος και να πάψει να αμφισβητεί τα έργα της πρωθυπουργίας του. Το μόνο που δεν του ζήτησε είναι να δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία, όπως έχει ζητήσει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Και επειδή αναφερθήκαμε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να σημειώσουμε πως είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση του ιστορικού αυτού στελέχους. Για τα στελέχη της ομάδας των 6+6 είναι σημαντικό να έχουν την «ευλογία» του Δραγασάκη, επειδή ο Γιάννης «έχει ευρύτερη αποδοχή. Και στο κόμμα και στην κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο». Σχεδόν όλοι προεξοφλούν πως μετά τον Γιώργο Σταθάκη και τον Αριστείδη Μπαλτά και ο Γιάννης Δραγασάκης θα γυρίσει την πλάτη του στο «κόμμα Κασσελάκη». Σημειώνουμε πως Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χαρίτσης, Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Φραγκίσκος Κουτεντάκης ήταν το οικονομικό επιτελείο του Τσίπρα και όλοι τους θεωρούνται μετριοπαθείς, ικανοί τεχνοκράτες και με αποδοχή από θεσμικούς παράγοντες και οικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Μετά τη μοναξιά και την παρακαταθήκη ο τρίτος λόγος επαναδραστηριοποίησης του Τσίπρα είναι ότι συνειδητοποίησε πως όντως η «ομάδα της Έφης» και η «ομάδα Τεμπονέρα» ετοιμάζονται να ακολουθήσουν, σταδιακά και με χρονική διαφορά, την «Ομπρέλα» στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να του πει, μεταξύ των άλλων που συζήτησαν, να μεσολαβήσει ώστε να μην φύγουν ο Χαρίτσης, η Έφη, ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι σαραντάρηδες που στο παρελθόν είχαν συγκροτήσει την «ομάδα 6+6». Όμως η συνάντηση σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης κατέληξε σε μία μόνο συμφωνία, ό,τι τα παϊδάκια και το τζατζίκι της «Ρούμελης» είναι καλά. Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε διαφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γαβριήλ, όταν ο Αλέξης του είπε «πες στην Έφη και στους άλλους να μην φύγουν» του απάντησε «η γνώμη μου είναι πως έπρεπε να έχουν φύγει χτες. Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος τους και σε βάρος της αξιοπρέπειας όλων μας». Ούτε τον Νάσο Ηλιόπουλο έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «είναι λάθος να φύγουν» και «να χαρίσουν το κόμμα στον Κασσελάκη». Γι’ αυτό ίσως η συνάντηση εξελίχθηκε σε …τσάι και συμπάθεια.

Ακόμη και ο Τεμπονέρας, ο οποίος θα ήθελε να μείνει τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείστηκε ότι τα λεγόμενα του Τσίπρα «να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τον Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές» είναι η σωστή συνταγή. Ο Τεμπονέρας ξέρει ότι θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την επομένη που θα φύγει και η «ομάδα της Έφης». Οι άθλιες επίθεσεις που έχει δεχθεί από τα τρολ του Διαδικτύου όταν αποχώρησε μαζί με τους άλλους από την Κ.Ε. όχι μόνο τον έχουν προβληματίσει αλλά και τον σπρώχνουν σίγουρα προς της έξοδο εάν το συνέδριο δεν έλθει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο και μετατεθεί για μετά τις ευρωεκλογές ή αντικατασταθεί από μια φιέστα αποθέωσης του αρχηγού σε κάποιο στάδιο, στην οποία θα εγκριθούν δια βοής οι θέσεις και οι όποιες αποφάσεις. Ο Τεμπονέρας, παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται, κατάφερε να μην ταυτιστεί με τους άλλους που αποχώρησαν από την ΚΕ, αλλά να καταγραφεί ως τρίτος αυτόνομος πόλος στον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, όλοι μιλούν για «ομάδα Τσακαλώτου», «ομάδα Αχτσιόγλου» και «ομάδα Τεμπονέρα». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η απήχηση του νεαρού εργατολόγου και στην κοινωνία και στο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα 27 στελέχη που είχαν υπογράψει μαζί του κείμενο τον Οκτώβριο τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί και θα είναι οπωσδήποτε τριψήφιος ο αριθμός των υπογραφών σε πιθανό νέο κείμενο-διακήρυξη για το τι πρέπει να γίνει. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως «σε περίπτωση που φύγει η ομάδα της Έφης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη η ομάδα του Τεμπονέρα».

Λυδία λίθος των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το τι θα πράξουν ο Χαρίτσης, η Έφη και οι συν αυτώ. Η απόφασή τους να φύγουν είναι ειλημμένη. Μετά από όσα συνέβησαν δεν μπορούν να παραμείνουν σε ένα κόμμα που ο αρχηγός του τους θεωρεί «πέμπτη φάλαγγα της δεξιάς», τους χαρακτηρίζει «αποστάτες», αντιγράφει πρακτικές της αμερικανικής ακροδεξιάς και το οποίο, όπως επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην πανελλαδική σύσκεψη των «6+6», έχει μετατραπεί σε «βούρκο». Γνωρίζουν πως θα γίνουν καταγέλαστοι και εύκολο θύμα των kaselistas εφόσον υποχωρήσουν. Πλέον έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα και δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει. Δεν θέλουν να ταυτιστούν με την Ομπρέλα και γι’ αυτό δεν αποχώρησαν μαζί. Θα ήθελαν να συμπορευτεί μαζί τους και ο Τεμπονέρας. Στην πανελλαδική σύσκεψη (η οποία, σημειωτέον, έγινε την «Ημέρα των Ανδρών») η πλειοψηφία των στελεχών τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης και μάλιστα σε τόσο μεγάλο ποσοστό που δεν θα μπορούσαν να το αγνοήσουν ο Χαρίτσης, η Αχτσιόγλου, ο Τζανακόπουλος, ο Ηλιόπουλος και οι λοιποί «μεσοχωρίτες», όπως έχει καταγραφεί στην κομματική αργκό η «ομάδα των 6+6». Εάν οι 10 βουλευτές είναι σίγουροι (που όπως λέγεται «είναι και με το παραπάνω») τότε εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο της αποχώρησης. Η αποχώρηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν τις 10 Δεκεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Και η πρώτη κοινοβουλευτική μάχη θα δοθεί στον προϋπολογισμό, στην οποίαν αναμένεται να καταγράψουν θετικά σχόλια αφού από τη μια θα υπάρχουν η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος και ο Χαρίτσης, που μέχρι πρότινος ήταν το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη μόνον ο Νίκος Παππάς.

Το κρίσιμο μέγεθος είναι οι 10 βουλευτές ώστε να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν σίγουρα 11 και άλλοι δύο «παιζόμενοι». Στο παρασκήνιο η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου ασκεί τρομακτικές πιέσεις -και υπόσχεται θέσεις και ανταλλάγματα- στους υποψήφιους για αποχώρηση βουλευτές για να μείνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν δημιουργηθεί το καινούργιο κόμμα επικεφαλής δεν θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά ο Αλέξης Χαρίτσης. Σίγουρα στην ομάδα διεύθυνσης θα βρίσκεται η Έφη και ο Γαβριήλ, αλλά και ο Ευκλείδης από την πλευρά της Ομπρέλας. Και οπωσδήποτε υπάρχει χώρος και για τον Διονύση, ενώ η προσπάθεια θα είναι να εμπλουτιστεί με νέα πρόσωπα, με επιστημονική γνώση, τεχνοκρατική ικανότητα και κυρίως φρέσκιες ιδέες και «καθαρό πρόσωπο» που να μην παραπέμπει στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Πρόθεση όσων αναμένεται να αποχωρήσουν είναι ο νέος πολιτικός φορέας να κινηθεί και πέραν της αριστεράς, ενσωματώνοντας ιδέες και δυνάμεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών περιλαμβανομένων. Και κυρίως οικοδομώντας συμμαχίες που μπορεί να οδηγήσουν σε κυβερνητική αλλαγή. «Ο στόχος», όπως μάς λένε, «δεν είναι να φτιάξουμε άλλο ένα αριστερό κόμμα ούτε να διεξαγάγουμε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη. Στόχος μας είναι να καταθέσουμε ένα σοβαρό και εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που θα προτείνει λύσεις για τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και στη βάση αυτού θα αθροίζει δυνάμεις ώστε η κοινωνική πλειοψηφία να γίνει και πολιτική».

Το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και ξεπερνά σε ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον αρωγός στα σχέδια αυτών που κουνάνε μαντήλι στην Κουμουνδούρου και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με έναν νέο πολιτικό φορέα. Εφεξής και για τους επόμενους έξι μήνες δημοσκοπικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν για την Κουμουνδούρου καθώς όταν ανακοινωθεί το νέο κόμμα θα αρχίσει να καταγράφεται και αυτό στις μετρήσεις αφαιρώντας, ως είναι φυσικό, ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα, τα ποιοτικά στοιχεία για τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του, είναι καταστροφικά. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον κρίνει αρνητικά και θεωρεί ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, ενώ σε δημοσκόπηση της Opinion οι μισοί και πλέον οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν ένα αριστερό κόμμα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως αυτά τα απογοητευτικά ευρήματα λαμβάνει υπόψιν του ο Κασσελάκης και τώρα δηλώνει πως στόχος του είναι να πιάσει το 17%, που είχε πάρει ο Τσίπρας στις εκλογές, και όχι να κερδίσει τον Μητσοτάκη, όπως έλεγε για να γίνει αρχηγός. Πάντως, αυτά τα ευρήματα σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΚΚΕ από αριστερόστροφους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και την αύξηση του ποσοστού των αναποφασίστων είναι δέλεαρ για αυτούς που δεν βολεύονται στο «κόμμα Κασσελάκη». Μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν πως στην πορεία για τις ευρωεκλογές και εφόσον οι δημοσκοπήσεις δείξουν και νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον φέρνει στην τέταρτη θέση και πιθανώς με μονοψήφιο ποσοστό ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών και των πολιτευτών που θα πλαισιώσουν το νέο κόμμα.

Ενδεχομένως, αυτός είναι και ο τέταρτος λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και ζητά από τους συνομιλητές του να μην φύγουν, αλλά να παραμείνουν μέχρι στις ευρωεκλογές στο κόμμα. Εξάλλου, όπως λέγεται, ο Κασσελάκης θα έχει οδό διαφυγής αφού θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Βέβαια, ο Stefanos θα θέσει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή προκειμένου να αποκτήσει μια θεσμική ιδιότητα και να έχει ένα στάτους ανάλογο με αυτό που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι βουλευτής στο εθνικό κοινοβούλιο. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πάει τόσο άσχημα, όσο προφητεύεται, τότε ακόμη και να θέλει να μείνει αρχηγός θα είναι δύσκολο, οπότε μπορεί να πάει στις Βρυξέλλες και σε δεύτερο χρόνο να επανέλθει με αμιγώς προσωπικό κόμμα Κασσελάκη.

Και για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε. Προσερχόμενος στο γραφείο του είπαμε ότι ο Τσίπρας βλέπει τον πόλεμο των αναρχικών και διαβάζει ότι η ζωή είναι ένα ταξείδι. Το ταξείδι της απόδρασης, για κάποια χρόνια, από τα κομματικά δρώμενα, φαίνεται πως ο ίδιος το χάνει. Πρέπει να εμπλακεί στον εσωκομματικό εμφύλιο για να μην καταλήξει να περπατά, στο μέλλον, σε πολιτική έρημο. Τουλάχιστον, το μάτι του ανοίγει όταν βγαίνει στο μπαλκόνι του γραφείου του. Δεν είναι μόνον το Ζάππειο, οι στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο λόφος του Αρδηττού και το Παναθηναϊκό Στάδιο που αντικρίζει, αλλά είναι και τα ρωμαϊκά λουτρά στα οποία ενδεχομένως θα πρέπει να εμβαπτιστεί για να (επανα)διεκδικήσει, εφόσον το θελήσει, την εξουσία του Καίσαρος που είχε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος πάντως που τον αγαπά θα τον συνεβούλευε να επικεντρώσει το βλέμμα του στο άγαλμα του έρωτα που σπάει το τόξο του. Βρίσκεται πίσω από τα ρωμαϊκά λουτρά και δίπλα στον Μικρό Θεριστή…

51 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γελοίε Μπόγδη. Λύσσαξες πάλι σήμερα νενέκο, φασίστα/

 2. Όπως βλέπεις Μαργαρίτα Βερύκιου ,
  Πάλι τα ίδια τα ανύπαρκτα στην πρ@γματικότητα επιχειρήματα σου χρησιμοποιώ για ν ´αντικρούω τους Ισχυρισμούς σου.
  Λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούν αποκλειστικά
  οι ανέραστες στην ζωή τους και αδικημένες από την φύση τους γριές , άσχημες ή αισχρά υποκείμενα που χρησιμοποιούν μόνον μίσος …
  Τώρα αν δεν είσαι πράγματι λεσβία ,
  Γιατί την προσποιείσαι ;
  Όσο για τον Φελέκη ,
  σταματά να τον γλύφεις . …
  Υποθέτω ότι δεν του αρέσει !

 3. Εγώ έχω πει ότι η γλωσσα που χρησιμοποιείς στα σχόλια σου
  Σε κατατάσσει στις γριολεσβίες !
  Ναι μεν λοιπόν, μας λες τώρα , έτσι στα πεταχτά και σε άρθρο που έχει περάσει την διάρκεια ´του για να διαβάζεται και να σχολιάζεται επαρκώς ,
  Ότι δεν είσαι λεσβία ,θ´αρχίσεις όμως πάλι ( το κάνεις και σε τούτο το τελευταίο σου σχόλιο ),
  να χρησιμοποιείς του δονητές σου !
  «Είσαι πουστης εσύ » γράφεις …..πάλι σε ένα άρθρο που αναφέρεται στο πόσο είναι ακροδεξιές οι τάσεις του Κασσελάκη …
  Αντί να πιστοποιείς ότι τέτοια Ακροδεξιά ηταν και η στάσης του Αλέξη Τσίπρα , αφού εμπλεξε τα μπούτια του με τον Πάνο Καμμένο , τον εκλεκτό του Κώστα Καραμανλή . ….
  Έτσι βγαίνουν τα συμπεράσματα ,,,,
  Από μεριά σου ! Εγώ από την άλλη ,
  σου παραθέτω γεγονότα και αποφάσεις υπηρεσιών , Ελληνικών και Ευρωπαϊκών για τα χρέη και τα ελλείμματα που μας άφησε ο Κωστακης σου …
  Όχι ο Αβουρής σου , αλλά ο Καραμανλής ΣΟΥ .

 4. Αν υπάρχει ένας δημοκράτης δημοσιογράφος σε αυτόν τον τόπο, αυτός είναι ο Νίκος Φελέκης. Σε όποιο μέσο γράφει η λέει την γνώμη του, οι απόψεις του είναι ίδιες, δεν αλλάζουν. Ο ίδιος μάλιστα αφήνει να ακούγονται όλες οι απόψεις, από όλες τις ιδεολογίες που υπάρχουν στην χώρα. Εσύ Μπόγδη θέλεις να ακούγονται μόνο τα δικά σου σχόλια υπέρ του εγκληματικού ΠΑΣΟΚ, απλά γιατί είσαι φασίστας. Φτάνεις στο σημείο να κατηγορείς την ιστοσελίδα ότι καθοδηγεί εμένα. Η ιστοσελίδα ουδέποτε με καθοδήγησε. Αυτές είναι πρακτικές δικές σου και του Μιχάλη Γαργαλάκου στο Κανάλι 29. Όταν όλα τα έσκιαζε η πράσινη χούντα του ΠΑΣΟΚ και τα πλάκωνε η πράσινη σκλαβιά του πράσινου ήλιου, όχι της αλλαγής, αλλά της αρπαγής. Όσο για τον αν είμαι λεσβιάρα όπως λες, σου έχω απαντήσει πολλές φορέα ότι δεν είμαι. Εσύ όμως είσαι πούστης και κυρίως μέσα σου. Κατάλαβες κάθαρμα Δημοσθένη Μπόγδη;

 5. Διαβάζετε λες ,
  Μαργαρίτα και γελάτε .
  Εσυ και τα ατυχώς επιχειρησθεντα γενόσημα σου !
  Πληθυντικός ;
  Στα Μπουρμπούλια του καρναβαλιού της Πάτρας ποτέ δεν βγάζαμε βίαια απο τις Μπούλες τις μάσκες τους .
  Ξέραμε όμως ποιες ήσαν απο τις κινήσεις τους και όταν ακόμη εμμέναν άφωνες !
  Φέρε μας Μπούλες !

 6. Ενώ εγώ και μερικοί άλλοι σχολιαστές , ενεργοί πολίτες της Δημοκρατίας μας, την οποία επιθυμούμε διακαώς να διευρύνουμε με περισσότερη Δικαιωσυνη για όλους στον τόπο μας και στον κόσμο όλονε,
  Πετυχαίνοντας ενίοτε να πείσουμε τους πολιτικούς να κάνουν το ίδιο .
  Λαμβάνουμε όμως και απάντηση από Ακροδεξιά ξερατά και οπαδούς του Ηλία Κασηδιάρη και της παράνομης Χρυσής Αυγής από την Μαργαρίτα μας την Βερύκιου :

  «……εσένα σου κόλλησε παράσημα ο Αχμέτ, από αυτά που κολλάνε όσοι κουνάνε την αχλαδιά.
  Άντε χάσου από εδώ ρε καραγκιόζη Μπόγδη.
  Διαβάζουμε αυτά που γράφεις και γελάμε.
  Μόνο για να σπάει πλάκα ο κόσμος είναι τα γραπτά σου. Πολύ δημοκράτισσα η Μαργαρίτα Τσάντ. Από τις μηνύσεις σε βάρος γυναικών όπως στην Λιάνα Κανέλη αποκόμισε εκατομμύρια. …..»
  Κάποιος γνώστης των γριο λεσβιακών αυτών εκφράσεων μπορεί να τα μεταφράσει στην καθομιλουμένη μας Ελληνική Γλώσσα ;

 7. Εμένα κάποιος φασίστας του κλεφτοπασοκ με χαρακτήρισε Μπράουν που ούτε που με νοιάζει και εσένα σου κόλλησε παράσημα ο Αχμέτ, από αυτά που κολλάνε όσοι κουνάνε την αχλαδιά. Άντε χάσου από εδώ ρε καραγκιόζη Μπόγδη. Διαβάζουμε αυτά που γράφεις και γελάμε. Μόνο για να σπάει πλάκα ο κόσμος είναι τα γραπτά σου. Πολύ δημοκράτισσα η Μαργαρίτα Τσάντ. Από τις μηνύσεις σε βάρος γυναικών όπως στην Λιάνα Κανέλη αποκόμισε εκατομμύρια. Άντε ρε φασίστα Μπόγδη εσύ και το εγκληματικό κόμμα σου.

 8. @ Μαργαρίτα Βερύκιου ( ψεύτη προσπάθεια ανάρτησης )

  Να , που φάνηκες πάλι από μόνη σου τι είσαι!
  Η ασχετοσύνη σου δεν έχει όρια .
  Από την μια λες
  «Γιορτάσαμε και στην τριτοκοσμική Ελλάδα, την ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να γιορτάσει την ημέρα αυτή, το ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο τωρινός αρχηγός του».
  Από την άλλη βρίζεις χυδαία και γριο-λεσβιακά Πρόστυχα,
  την ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
  την πρώτη Γυναίκα στην Ελλάδα που ασχολήθηκε.με το θέμα αυτό στην Μεταπολίτευση.
  Όχι μόνον ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος αλλά δούλεψε από τότε αποτελεσματικά για το πρόβλημα μας αυτό μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
  Είναι και αυτό μια από τις πάσες που σου έλεγα ότι μου κάνεις συνεχώς .
  Τώρα , αν αυτό είναι καθοδηγούμενο από την σύνταξη του ιστότοπου και σε γνώση του ΦΕΛΝΙΚΟΥ
  για να περνάει την γραμμή του πιο εύκολα χρησιμοποιώντας μια Μαργαριτα , αυτό είναι συζητήσιμο ! Πολύ πιθανό !
  Διαφορετικά θα δε έκοβε . ΟΧι για τις ιδέες σου φυσικά , αλλά για την Γλωσσα που χρησιμοποιείς περιγράφοντας τες .
  Από πάνω το να μην απλά και σύντομα αρνείσαι ότι είσαι ΛΕΣΒιΑΡΑ γερασμένη και ανέραστη στην ζωή σου , ´
  Συμπληρώνει και δικαιολογεί τα υπόλοιπα στην φαρέτρα μου , να σε ποδοπατώ!
  ΣΗΜ .
  Αγαπητοί αναγνωστες κάνετε κλικ
  Στο «παλαιότερα σχόλια» Μην χάσετε καμία απόδειξη του τι είναι η Μαργαρίτα ..
  Όπου της πάει γάντι το Εύα Μπράουν -Χιτλερ – Βερύκιου που της κόλλησε κάποιος άλλος σχολιαστής !

 9. Μπόγδη άλλα ντάλα, της Παρασκευής το γάλα. Τα ψέματα που είπες για το σπίτι στην Κηφισιά, όπως και η προτροπή σου να ενισχύσουν οι Έλληνες πολίτες τα κόμματα που τους λήστεψαν όπως το ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι είσαι σε εγκάθετη και διατεταγμένη υπηρεσία. Στο τέλος θα μας ζητήσεις να βγάλουμε και δίσκο γελοίε.

 10. Δημοσθένη Μπόγδη, ότι και να λες, ότι και να γράφεις είσαι ένα κάθαρμα. Ένας φασίστας και αλήτης του κλεφτοπασόκ. Μας λες ότι αγαπάς την γυναίκα σου. Μήπως την αγαπάς, όπως αγαπάει της γυναίκες ο Ανδρουλάκης; Θα μας ρίξεις στάχτη στα μάτια με τα ψέματα; Άντε χάσου λούστρο.

 11. Για να μην προβάλει καμία αντίσταση ο Κώστας Σημίτης, ναι ρε ο Ααρών Αβουρής στους Τούρκους, στήθηκε και τον άρπαξε και μαζί του και όλοι οι Έλληνες το βράδυ των Ιμίων. Τέτοιος είσαι και εσύ. Ένας φθηνός οπισθόβουλος. Στο λέω κυριλέ για να μην σε πω πο@στη και παρεξηγηθείς. Καληνύχτα πανήβλακα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.