ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tου διεθνούς φόρουμ για την προώθηση της δημοκρατίας

O Γιώργος Παπανδρέου κεντρικός ομιλητής στην Ετήσια Σύνοδο του Club de Madrid

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην Ετήσια Σύνοδο του Club de Madrid, του διεθνούς φόρουμ για την προώθηση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων με μέλη 126 πρώην Πρωθυπουργούς και Αρχηγούς Κρατών από 73 χώρες.

Η φετινή Σύνοδος φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Kατά την διάρκεια των εργασιών που έλαβαν χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Παλάτι Itamaraty, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας, Μauro Vieira, για τις διεθνείς εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, είχε επίσης συναντήσεις με την πρ. Πρόεδρο της Χιλής και Ύπατη Εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet, τον πρ. Πρόεδρο του Μεξικού, Felipe Calderon, τον πρ. Πρόεδρο του Περού, Jorge Quiroga, τον πρ. Πρόεδρο της Σλοβενίας και Πρόεδρο του Club de Madrid, Danilo Turk.

Ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που ξεκινάει σε λίγες μέρες στο Ντουμπάι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας πλήττουν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε στην ομιλία του:

Aντιμετωπίζουμε μια αποσυντιθέμενη παγκόσμια τάξη, και θα πρόσθετα, παγκόσμιους θεσμούς που δεν μπορούν πλέον να υποστηριχθούν από τις υποκείμενες οικονομικές δομές. Ή, πιο ξεκάθαρα, οι υποκείμενες οικονομικές δομές και οι σχέσεις εξουσίας έχουν υπονομεύσει - ηθελημένα ή όχι - το οικοδόμημα των παγκόσμιων και εθνικών θεσμών.Αντιμετωπίζουμε επίσης ένα σοβαρό χάσμα στον κόσμο. Ένας μεγάλος αριθμός χωρών και λαών όχι μόνο δεν πιστεύει στη διεθνή τάξη, αλλά αισθάνεται ότι το σύστημα είναι εξαιρετικά άδικο. Ζητούν περισσότερο σεβασμό, μεγαλύτερο ρόλο.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ένα παράδοξο. Την ανάγκη για κοινές κοινωνίες: με την συμμετοχή των παγκόσμιων πολιτών, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την καταπολέμηση της ανισότητας και της πείνας, για μία δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Κεντρικό στοιχείο για την υλοποίηση των κοινών κοινωνιών είναι η ενδυνάμωση των θεσμών μας. Σε πολλά μέρη του κόσμου, έχουμε γίνει μάρτυρες της μετασχηματιστικής δύναμης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Οι διαφανείς, υπεύθυνες και χωρίς αποκλεισμούς δομές διακυβέρνησης αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομούνται οι κοινές κοινωνίες.

Η δημοκρατική διακυβέρνηση παρέχει επίσης τον μηχανισμό ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, ενισχύοντας τη σταθερότητα των κοινών κοινωνιών. Με την προάσπιση της δημοκρατίας και των συμμετοχικών δικαιωμάτων, τα έθνη μας μπορούν να οικοδομήσουν μία που υπερβαίνει τις διαιρέσεις, προωθεί την κοινωνική συνοχή και θέτει τις βάσεις για μια ανθεκτική και αρμονική συνύπαρξη.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΜΜ, από την χώρα μας ρε ανθέλληνα, προδότη.

 2. ΜΜ 20:57 20/11/2023

  Από που μωρη να φύγουν, από τη ιδιοκτησία σου .

 3. Γελοίε Μπόγδη, ερμαφρόδιτε. Φασισταριό του κερατά. Πάρε τον Αμερικάνο σου και δρόμο, αλητάμπουρα.

 4. @ Mάρια /Μαργαρίτα

  Δεν ξέρω αν το να έχεις αγωνιστεί συνδικαλιστικά για τα υγειή και δίκαια συμφέροντα του κλάδου σου ( μέσω της Ενωσης των έμπορο πλοιάρχων στην Ελλάδα της άδικης για τα λαϊκά συμφέροντα διακυβέρνησης της ΕΡΕ ) στην δεσπόζουσα μάλιστα εποχή , του 1 1 4 , και το μετέπειτα κυνήγημα σου από την Χούντα των Συνταγματαρχών,που διαδέχθηκε τον αποστάτη από την Ένωση κέντρου πατέρα Μητσοτάκη
  σε κάνει να είσαι :
  «Μεγάλος αντιστασιακός και δημοκράτης ο Δημοσθένης Μπόγδης. Έπλενε τα εσώρουχα της οικογένειας Παπανδρέου όταν αυτός έκανε τις διακοπές του στην Αμερική και οι Έλληνες έβραζαν στο ζουμί τους στην Ελλάδα με την επτάχρονη χούντα…..» όπως προσπαθείς να με παρουσιάσεις εσύ κυρία ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ στο παρά πανω σου σχόλιο .
  Γεγονός όμως είναι ότι η χούντα εκείνη με απέπεμψε από την πατρίδα μου και έτσι εγινα πρόσφυγας ,μεταναστης και πατριώτης «ωρις Πατρίδα .
  Γιαυτό και στη Αμερική που πήγα Πολέμησα την Δικτατορία μέχρι που έπεσε !
  Όλα αυτά καρατσεκαρισμένα και στα φανερά αφού στο
  Σαν Φρανσίσκο εδημιούργησα «Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΡΑ » στον Ταδιοφωνικό σταθμό kqed fm , Που υπάρχει ακόμη και μπορεί να τσεκαριστούν τα όσα δηλώνω σήμερα σε σένα .
  Ναι δεν δέχθηκα επιβραβεύσεις με το πέσιμο της Χούντας γιατί πίστευα οτ εκανα απλά το καθήκον μου ενώ δούλευα και καθιερωμένος μέστου καλύτερου και δικαιότερου για τους εργάτες συνδικάτου στον κόσμο του I.L.W.U. !!
  Εσυ ΜΑΡΙΑ /ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ που ήσουν και τι έκανες , έστω και αργότερα πριν να συμπράξεις με την ΧΡΥΣΗ Αυγή και τον Ηλία Κασηδιαρη ;

 5. Ότι πείτε σεις κυρία Μαργαρίτα Ποταμιανού !
  Δκπροσωπειτε άλλωστε όλα τα άκρα .
  Τώρα τι σχόλιο σας τι Σχέση έχει με το θέμα του αρθρηδίου ,
  ή των νέων που περιγράφει ;
  Ήταν ή όχι ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια σύνοδο τουCLUB de MADRID ;nνα που αυτό παρουσιάζεσαι !

 6. Μεγάλος αντιστασιακός και δημοκράτης ο Δημοσθένης Μπόγδης. Έπλενε τα εσώρουχα της οικογένειας Παπανδρέου όταν αυτός έκανε τις διακοπές του στην Αμερική και οι Έλληνες έβραζαν στο ζουμί τους στην Ελλάδα με την επτάχρονη χούντα. Μην εμπλέκεις εμένα με την άλλη κυρία τις άκρας δεξιάς. Η διεύθυνση και τα στοιχεία μου είναι στην διάθεση της ιστοσελίδας. Όσο ο Παπανδρέου είναι παγκόσμιος ηγέτης, τόσο εγώ είμαι ο Άλμπερτ Αινστάιν. Ένα τσιράκι των Αμερικανών είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και ιστορικά όλη η οικογένεια του. Εσύ πάντως κύριε Μπόγδη είσαι σίγουρα φασίστας και ένας πουλημένος ρουφιάνος του ΠΑΣΟΚ.

 7. Γιαυτά κι ´ αυτά ,
  και με την μεγάλη παγκόσμια αναγνώριση της προσωπικότητας του πρώην πρωθυπουργού μας σε ολόκληρο τον κόσμο ,
  Ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου,
  δρα τοπικά όπου τον καλούν οι υποχρεώσεις του στην κοινωνία και την ηθική της πολιτικής,
  αλλά σκέφτεται και οργανώνει δομές , φιλοσοφικές πρακτικές με δικαιοσύνη στους λαούς ισάξια και προτείνοντας προοδευτικες λύσεις για όλο τον κόσμο και όλους τους λαούς στην εφαρμογή της Ειρήνης .
  Για να συμβάλει αυτή από περίοπτη θέση σε ολους τους λαούς της Γης …
  Φοβάμαι μεν ,
  αλλά και ευχομαι ότι λίαν προσεχώς η παγκόσμια πολιτικη του ήθους και της προόδου θα μας τον δανειστεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής στην ΓΗ ή στα Ενωμένα Έθνη !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.