ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία «δεν θα δώσει στη Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία»

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανειλημμένα κατά το παρελθόν είχε δηλώσει ότι μπορεί πολύ γρήγορα να πετύχει ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Εάν ο ίδιος έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο, μπορεί να το μοιραστεί μαζί μου. Ναι, μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, εάν δώσουμε στην Ρωσία το Ντονμπάς και την Κριμαία. Κατά την γνώμη μου, η χώρα μας δεν είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ειρηνευτικό σχέδιο. Αυτό δεν είναι ειρηνευτικό σχέδιο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ζελένσκι προσκάλεσε τον Τραμπ στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι έτοιμος μέσα «σε 24 λεπτά» να εξηγήσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, γιατί δεν μπορεί εκείνος να σταματήσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ απαντώντας δήλωσε, ότι αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη να επισκεφθεί την Ουκρανία.

«Προσκαλώ τον Πρόεδρο Τραμπ. Αν μπορεί να έρθει εδώ, θα χρειαστώ ... 24 λεπτά για να εξηγήσω στον Πρόεδρο Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC νωρίτερα αυτό το μήνα. «Δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη εξαιτίας του Πούτιν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.