ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε θέμα «Δημοκρατία = Ειρήνη;»

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Δημοκρατία στο Στρασβούργο

Στην ομιλία του στο 11ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία (World Forum on Democracy) που διοργάνωσε στις 7 Νοεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο με θέμα "Δημοκρατία = Ειρήνη;" ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε εκτενή αναφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες που απειλούνται σήμερα από την αύξηση των ανισοτήτων.

"Η δημοκρατία απειλείται και είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι να αποτρέψουμε τα υψηλά ποσοστά αποχής και την άνοδο των λαϊκιστών ηγετών. Ένας σημαντικός λόγος για τη μείωση του πολιτικού ενδιαφέροντος είναι η ανισότητα, η οποία αφήνει πολλούς ανθρώπους αποδυναμωμένους και περιθωριοποιημένους παρά τον τεράστιο πλούτο και τις τεχνολογικές προόδους που είναι διαθέσιμες για το παγκόσμιο κοινό καλό. Η τεράστια συγκέντρωση πλούτου από τις ελίτ οδηγεί σε διαφθορά, με τα λόμπι να επιβουλεύονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη θέληση του λαού.

Η επιλογή μας λοιπόν βρίσκεται μεταξύ του ενστερνισμού της αντιδραστικής πολιτικής, της εκλογής αυταρχικών ηγετών και της προώθησης του απομονωτισμού και του ρατσισμού ή της επανεφεύρεσης και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών για την ενδυνάμωση των ανθρώπων, τη ρύθμιση του παγκόσμιου καπιταλισμού, την εξάλειψη των ανισοτήτων.

Η διαφάνεια, ο διάλογος με τους πολίτες και η ενεργός συμμετοχή των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών είναι ουσιαστικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και εμπιστοσύνης στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και για την επίτευξη πολυεπίπεδης δημοκρατίας. Η πρόταση για τη δημιουργία ενός τέταρτου κλάδου διακυβέρνησης, ενός διαβουλευτικού κλάδου όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης πριν από τη συζήτηση της νομοθεσίας, προτείνεται ως μέσο για την ενίσχυση της δημοκρατικής διακυβέρνησης", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Άλλη μια καλοπληρωμένη ομιλία σε σκληρό νόμισμα για τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου. Μπόγδη είσαι ένα σκουπίδι που υποστηρίζει τους φασίστες του ΠΑΣΟΚ.

  2. Σε κάθε δήλωση ή, ομιλία του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου οι Πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων όλου του κόσμου βγάζουν Ελπίδες!
    Για την διάσωση του Πλανίτη μας και την καλυτέρευση του Σε πιό ρυθμισμένες σχέσεις των λαών στον κόσμο .
    Παγκόσμιος ηγέτης που δρα τοπικά μεν σαν βουλευτής Αχαίας αλλά σκέφτεται παγκόσμια σαν δια βίου επίτιμος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνους !
    Επόμενος τίτλος εύχονται οι Ειρηνιστές σε όλον τον κόσμο κάποιο πόστο κορυφής στα Ενωμένα Έθνη ,
    Για την ίδια την υφήλιο μας ( re gamoto) .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.