ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

Τάχθηκε υπέρ της λύσης των δύο κρατών

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yusseff Dorkhom

Ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom και συζήτησαν τις τραγικές επιπτώσεις που είχε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την οξύτατη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την λύπη του για τον μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών και την ελπίδα ότι η συμφωνία μεταξύ των μερών που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αύριο για ολιγοήμερη εκεχειρία σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ενός αριθμού ομήρων και την παροχή κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρώτο βήμα αναφορικά με τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη μιας οριστικής παύσης των εχθροπραξιών.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανθρωπιστική τραγωδία που εκτυλίσσεται σήμερα στη Μέση Ανατολή αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστινίους, άλλα ούτε και για την ευρύτερη περιοχή, αν δεν γίνουν άμεσα πριν είναι αργά, τολμηρά βήματα για μια συμφωνημένη λύση δυο κρατών. Η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή και πρώτα από όλα να στηρίξει ουσιαστικά την Παλαιστινιακή Αρχή που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της επόμενης μέρας. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να σταματήσουν άμεσα οι αποσταθεροποιητικές πράξεις Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Απαραίτητο είναι να υποστηριχθούν και όλοι οι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί που με θάρρος μάχονται για την ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών και αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γελοίε!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.