ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφίσημες οι θέσεις Κασσελάκη…

Στόχος μας να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ στη βάση πολιτικών θέσεων

Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής το κόμμα του, αναφορικά με τυχόν συμμαχίες ή συνεργασίες, επιχείρησε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος και το ευρύ κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη σε κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη.

«Στόχος μας είναι να δυναμώνουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώνουμε την παράταξή μας και να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση, καλύπτοντας το θεσμικό  κενό που δημιουργείται από τις εξελίξεις», είπε, διαβεβαιώνοντας πάντως πως η Χαριλάου Τρικούπη δεν είχε και δεν θα έχει την παραμικρή παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Απηύθυνε, εξάλλου, νέο κάλεσμα, μέσα από τον ρ/σ Παραπολιτικά στους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν να συμπράξουν σε ένα μέτωπο επί τη βάση πολιτικών θέσεων, λέγοντας και εκείνος ‘όχι’ σε συγκολλήσεις εξουσίας.

Ερωτηθείς, πάντως, αν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο να συζητήσει πολιτικά με τον Αλέξη Χαρίτση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι θα πρέπει κατ’ αρχήν να δείξουν όλοι σεβασμό σε κάποιους ανθρώπους που ανεξαρτητοποιήθηκαν μόλις χθες από το κόμμα τους, σημειώνοντας πως είναι δύσκολη στιγμή για κάποιον. «Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να οικοδομήσουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες πάνω στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, με ανθρώπους, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προφανώς θα συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο», είπε, επιμένοντας ότι το πολιτικό πλαίσιο είναι το βασικό μέλημά τους. Αυτό, θα πρέπει να έχει βάση πολιτικές θέσεις και να δίνει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, από την ακρίβεια και το κόστος στέγασης, ως την Υγεία και την Παιδεία, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν αρνούνται ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ευρύ μέτωπο αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ, πάντα στη βάση πολιτικών θέσεων, ωστόσο διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις όταν τους ρωτούν για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος είναι πολύ  ξεκάθαρος. Από τις πρώτες θέσεις του κ.Κασσελάκη, όπως ο ίδιος τις έχει διατυπώσει, εκτιμούν ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν σε ποιο πολιτικό φάσμα κατατάσσονται. Μιλούν για αμφισημία των θέσεών του και τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις τους επί των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.