ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοξικότητα-σοκ κατά του Νάσου Ηλιόπουλου

Βυθίζεται στον «βούρκο» ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την σκόπιμη παράφραση της φερόμενης ως εισήγησης του Νάσου Ηλιόπουλου κατά την πανελλαδική σύσκεψη της ομάδας των «6 συν 6» για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά τα όσα ακολούθησαν στο «μαύρο Διαδίκτυο» από υποστηρικτές της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα δικαίωναν τον Νάσο Ηλιόπουλο, ακόμη κι αν είχε χρησιμοποιήσει την λέξη «βούρκος» με τον τρόπο για τον οποίο τον κατηγορούν.

 

Αμέσως μόλις άρχισε να «ταξιδεύει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία «κατηγορία» κατά του Νάσου Ηλιόπουλου ότι δήθεν αποκάλεσε «βούρκο» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο που τον υποστηρίζει, άνοιξε το καπάκι του διαδικτυακού υπονόμου και αποκαλύφθηκε η συμπυκνωμένη τοξικότητα που πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, από την ημέρα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα και μετά. Βεβαίως, κατά πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον «βούρκο» των διάφορων trolls και των προσωπικών επιθέσεων που υφίστανται κάτω από τη ζώνη όσοι «τολμούν» να διαφωνούν με την ηγεσία και την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η τοξικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίσσεψε και πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Νάσο Ηλιόπουλο ότι χαρακτηρίζει ως «βούρκο» το κόμμα του, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του.

Οργή Ηλιόπουλου

Ευλόγως, ο Νάσος Ηλιόπουλος όχι απλώς δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, αλλά επέστρεψε –με τρόπο πολιτικό, ασφαλώς- τα πυρά σε όσους τον «σταύρωναν» χθες όλη μέρα. «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά. Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωη μου. Και αυτο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο κόσμοι

Το όργιο φημών κατά του κ. Ηλιόπουλου και η αποφασιστική απάντησή του κατέστησαν σαφές, μαζί με την απελπιστική και αποκαρδιωτική εικόνα τρίτου κόσμου και τοξικότητας που πλημμύρισε το διαδίκτυο, ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν είναι ίδιο με παλιότερα. Αντιθέτως, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τέτοια που, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος η διάσπαση θα επέλθει σαν λύτρωση που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους και ανακουφισμένους...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.