ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Τσακαλώτος: Να τον χαίρεστε αυτόν τον εκσυγχρονισμό

Να... χαίρεται τον εκσυγχρονισμό της, ευχήθηκε στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο προτού κατέβει από το βήμα της Ολομέλειας και αφού δηκτικά παρατηρήσει πως το «νομοσχέδιο-σκούπα» που για ακόμη μια φορά, συζητάει η Βουλή στο τέλος του χρόνου είναι η... «πεμπτουσία του εκσυγχρονισμού».

«Κάθε χρόνο έχουμε τη γιορτή του εκσυγχρονισμού που φέρνει η κυβέρνηση, τη λεγόμενη "σκούπα", με τις διατάξεις που δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη, με καλές, με κακές και αδιάφορες, με πράγματα καλά σε ένα άρθρο που θα μπορούσε να υποστηρίξει η αντιπολίτευση και βάζουμε κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει για να μπορούμε μετά να πούμε "Κοίτα, αυτοί είστε". Αυτή είναι, λοιπόν, η γιορτή του εκσυγχρονισμού», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε πώς αισθάνονται «αυτοί που τους κατέπληξαν τα οκτώ χρόνια του κ. Σημίτη και τώρα είναι στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο κ. Πιερρακάκης, η κ. Μενδώνη, ο κ. Λιβάνιος, ο κ. Γεραπετρίτης».

Φαντάζομαι, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, που αισθάνονταν ότι θα έρθει η στιγμή που θα υπάρχει κάποιος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει πιο πέρα τον εκσυγχρονισμό, να βλέπουν σήμερα μπροστά τους μια κυβέρνηση η οποία ζητάει να κατέβει ένα έργο τέχνης, γιατί υποτίθεται ότι προσβάλλει την ελληνική σημαία.

«Αλήθεια; Αυτό καταλάβατε από το έργο της Γεωργίας Λαλέ; Καταλάβατε ότι προσβάλλει την ελληνική σημαία ή το αντίθετο, επειδή σέβεται την ελληνική σημαία ως όλων των Ελλήνων και θέλει να αναδείξει το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, κάνει αυτήν την παρουσίαση; Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Δεν το έχετε δει στα έργα τέχνης στην Αμερική που αλλάζουν την αμερικάνικη σημαία για να αναδείξουν την κατάσταση των Αφρομερικάνων; Είναι εκσυγχρονισμός αυτός;», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.